Најновије

ИЗВЕШТАЈ О МИРОВНОЈ МИСИЈИ УН: Девојчице морале да имају односе са мировњацима како би преживеле! Шта се крије иза случаја "Petit Minustah"?

Мировњаци Уједињених нације имају "стотине" деце са женама са Хаитија, показује извештај о мисији које су УН спровеле на овом острву. Како се наводи, девојчице старе само 11 година остајале су трудне или су сексуално злостављане.

Мировњаци УН (Фото: Јутјуб)

"Тајмс" пише да су неке девојчице "продаване за неколико новчића", а морале су да имају односе са мировњацима како би преживеле. Након што су рођена њихова деца, младе мајке су остављене да живе у сиромаштву.

Овај масовни проблем настао је након стравичног земљотреса који је разорио Хаити 2010. године, а неки локалци чак имају и надимак за случај "Petit Minustah", који се односи на акроним "United Nations Mission for Justice Support in Haiti".

Сабин Ли са Универзитета у Бирмигему предводила је тим који је спровео више од 2.500 интервју са људима са Хаитија недалеко од УН базе у периоду од три месеца 2017. године.

У извештају се наводи да су "девојчице старе само 11 година сексуално злостављане и да су затруднеле и остављене у очају да подижу децу саме".

Војници из чак 12 земља, укључујући Уругвај, Чиле, Аргентину, Канаду и Француску, имали су наводно односе са локалним женама, наводи се у том извештају, преноси "Дејли мејл".

Ли наводи да је било немогуће утврдити тачан број беба чији су очеви мировњаци, али је додала да су "стотине тачне процене".

- Ово је свеобухватни проблем, не само изолован случај. Мноштво прича и чињеница да се сексуално искоришћавање, злостављање и постојање и напуштање деце мировњака појављују изнова и изнова у причама и указују да је то врло значајан проблем - рекла је она.

Мисија УН на Хаитију је једна од најдужих хуманитарних мисија, али је све време прожета контроверзама.

Након разорног земљотреса, непалски војници су нехотице унели епидемију колере која је однела 10.000 живота.

То је уследило након што је 114 припадника снага са Шри Ланке послато кући због оптужби за злостављање деце.

Прошлог фебруара је покренута истрага о операцији Оксфама на Хаитију, Чаду и у Либерији због секс скандала.

Исламска држава јача, терористи спремају упад у Средњу Азију. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА