Најновије

Откривене све тајне жестоких момака Аркана, Кнелета, Гишке и Ћенте! Ово је истина коју нико није могао ни да замисли

Александар Мандић (37), син покојног Аркановог пријатеља Миленка Мандића Манде, који је заједно са командантом Српске доборовољачке гарде и убијен 15. јануара 2000. у хотелу "Интерконтинентал", сећа се година у којима је одрастао. То сећање подразумева, из прве руке, и досад неиспричане ствари о људима који су обележили то време: Аркану, Кнелету, Гишки, Бомбони, Ћенти, Славку Мијовићу...

Аркан (Фото: Јутјуб)

Са овим људима Александар је, уз оца, провео доста времена. Те доживљаје преточио је у књигу "Живот после смрти", која ће изаћи 15. јануара, оног дана када се навршава 20 година од убиства његовог оца Манде и Аркана.

Манда је поклањао станове, локале, мобилне...

Има једна прича из "Мажестика" коју сам ја чуо, рекао ми је један озбиљан човек, бизнисмен велики, да је неки човек дошао у хотел и питао је Манду: "Је л' имаш неки ауто да ми даш, да возим жену и децу на Златибор." Манда је седео ту са једним великим златаром црногорским, који је у то време донео први милион долара у Београд. Возио је новог мерцедеса, плаћеног 70.000-80.000 марака. Манда њему каже: "Дај човеку ауто да одвезе децу и жену." И овај да. Када се човек сместио са децом и женом, звао је Манду да похвали кола, како су супер, кад овај: "Ја ти га поклањам." Тај човек, не знам чиме се бавио, пита Манду: "Како ми, бре, Манда поклањаш тај ауто. Прво, туђ је, друго кошта бога оца." Манда, међутим, није одустао. Златар покушава да га убеди: "Манда, пре пет дана сам купио ауто", али добија одговор: "Ћути, бре, он има децу, њему треба ауто, купићеш ти себи колико хоћеш."

Манда је поклањао локале и аутомобиле

Има неколико локала које је Манда поклонио, сад су то неке еминентне парфимерије, поклањао је шта је стигао - станове, локале, мобилне телефоне. Он је био навучен на то да помаже људима, његов дан се састојао од тога да чашћава, да једу, пију, да се измасирају људи који су у грчу. Види да је неко у грчу, па га пошаље да се измасира. Знао је да изађе са 100.000 марака и да нема у пет сати ни 100 динара у џепу. Све подели. Питао сам га што им даје, он каже: "Нек буду сити сви, здрави и прави." Правио је паре тако како их је правио, узимао их је од најбогатијих.

Кнеле упадао у школу да брату поправи оцене

Кнеле (Александар Кнежевић, вођа "вождовачког клана", убијен у соби у "Хајату" 1992. године, имао 22 године, прим. аут.) долазио је у "Риц" на Бановом брду, ја сам ишао да се купам као мали на базен у Кошутњаку. Стално ме је стављао у свој порше или ауди, нагази стотку и возимо се по граду. Да ми да ставим све ланце и идемо његовом брату Марку да поправљамо оцене. Све кечеве у дневнику, све на петицу. Уђемо у школу право са базена, директно. Отвори дневник и само каже професору: "Све то преправи у петице." И они сви преправе, нико не сме ништа да каже. Идемо даље. Враћамо се на базен, он се попне на десетку, највишу скакаоницу, тада су га ранили Црногорци с којима се посвађао у "Фрески". Кружила је прича да нема један тестис, после тога се скидао да покаже да има тестисе.

Бомбона ми преко Терзе сређивао да играм у ОФК

Бомбона (Милан Ђорђевић Бомбона био је Арканов сарадник, убијен након његове смрти, прим. аут.) био је велики господин, помогао ми је много после Мандине смрти. Паре ми нису требале, али помогао ми је око фудбала док сам играо у ОФК Београду. Звездан Терзић је тада био председник клуба, Бомбона и он су били пријатељи, молио га је или како су већ причали, ја то не знам, мађутим, ја сам тада играо. После смрти Бомбоне и Славка Мијовића ја сам остао без игде икога, без подршке праве. То јесте тако.

Мијовић је био један од најхрабријих људи

Славко Мијовић је био човек институција. Оснивач гарде са Арканом. Он је био један од најбољих Арканових другова и један од најхрабријих људи у историји српског подземља. Кад погледа, чисте се сви. Он је био са Мандом јако добар, можда и најбољи пријатељ, много ми је помогао. Људина од човека. Он је мени саветима помагао, а не парама.

Гишка рекао да ће ме обесити за ону ствар

Манда ме је молио да дам Гишки (Ђорђе Божовић, вратио се из Немачке пред ратне сукобе деведесетих, убијен на ратишту у Хрватској под околностима које нису до краја расветљене, прим. аут.) пиштољ. Нисам хтео да му дам јер сам већ обећао једном великом пријатељу, у то време власнику Фудбалског клуба Звездара, Миодрагу Миши Никишићу, најбољем нашем пријатељу у то време. Ипак, на крају сам дао јер је Гишки био потребан пиштољ. Гишка је једно време долазио у хотел "Југославија", као и покојни Кнеле, Мирко Босанац, Ромео Савић. Радили су бенч, дизали тегове, сви су се такмичили ко ће више да дигне. Дође Гишка, седне, ја сам мало псовао, рекао је да ће да ме обеси за ону ствар, ја га извређам мало, он извади 100 марака и части ме. Онда каже Манди: " Са овим малим ћеш имати велике проблеме". Није му било право.

Ћента гурао у базен људе у оделу

Ћента (Раде Ћалдовић, годинама био у Немачкој, убијен у Београду 1997, прим. аут.) волео је да долази у хотел "Југославију" да тренира. Попије чашу млека, диже бенч. Када види неког обученог да гледа базен, он га тако гурне у базен обученог.

Дронови милитаната кренули да бомбардују војни аеродром у Хами, а онда је уследио бруталан одговор. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА