Најновије

"ВУЧИЋ ЈЕ ЗВАО ЂУКАНОВИЋА И СКРЕНУО МУ ПАЖЊУ!": Дачић о ситуацији у Црној Гори

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић апеловао је вечерас на мир и избегавање сукоба и инцидената поводом последњих догађаја у вези са усвајањем спорног Закона о слободи вероисповести у црногорском парламенту.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Дачић је у емисији "Око" РТС-а рекао да Црна Гора и Србија никада у историји нису ратовале и да су увек биле на истим странама, додајући да је ово најгори тренутак у односима две народа.

Он је рекао да је председник Александар Вучић пре два дана телефоном разговаро с црногорским председником Милом Ðукановићем, и том приликом му скренуо пажњу с колико забринутости Србија прати догађања у Црној Гори.

Дачић је додао да не зна шта је Ðукановића натерало доношење спорног закона, оценивши да он игра на нову карту стварања у Црној Гори нове већине на основу антисрпства.

Дачић је рекао да је закон који је усвојен у црногорском парламенту директно уперен против Српске православне цркве, као и да је још један доказ да власт у Црној Гори Србе сматра реметилачким фактором.

- Апелујемо на мир без сукоба и инцидената и на јединство српског народа. Надамо се да ће разум превладати и да неће бити сукоба. У питању је друга држава, ми се не мешамо у њихова унутрашња питања, али бранимо интересе нашег народа - истакао је Дачић.

Он је упозорио и да испади попут оног који је данас приредио лидер Двери Бошко Обрадовић у Скупштини Србије неће помоћи у решавању питања везаних за СПЦ у Црној Гори, нагласивши да таква питања морају пре свега да се решавају у самој Црној Гори.

Како је јелка заменила бадњак? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА