Најновије

ВУЛИН ПОРУЧИО ПЛЕНКОВИЋУ: Поновљене лажи не постају истина

Министар одбране Александар Вулин рекао је да поновљена лаж о агресији на Хрватску неће постати истина, колико год пута је поновио хрватски премијер Андреј Пленковић.

Вулин (Фото: Јутјуб)

Александар Вулин је реаговао на изјаву хрватског премијера Андреја Пленковића на самиту НАТО-а у Лондону да се Хрватска сећа како је то не бити чланица Алијансе, а бити жртва агресије и политике Милошевића због које је Хрватска претрпела велике жртве.

"Када је већ почео да набраја жртве и последице грађанског рата у Хрватској, Пленковић је баш могао да помене и да је из Хрватске протерано близу 500.000 Срба држављана Хрватске, да их је само у злочиначкој акцији Олуја протерано 250.000, а да је током грађанског рата убијено више хиљада Срба", рекао је Вулин.

Српски министар одбране је у изјави за јавност навео да би Пленковић, ако већ прави рачун о ратној штети, могао да израчуна колико вреде десетине хиљада запаљених и опљачканих српских кућа по селима, као и станова у градовима отетих од Срба.

Пленковић је, указује Вулин, пропустио да помене пензије које су ускраћене Србима, године избрисаног радног стажа, деонице друштвених предузећа која су приватизована без учешћа протераних Срба, држављана Хрватске.

"Поновљена лаж о агресији на Хрватску неће постати истина, ма колико год пута да је Пленковић понови", изјавио је министар Вулин.

Бивши шеф Пентагона упозорава на нуклеарну катастрофу! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА