Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОВУ ТАЈНУ РУСИЈА КРИЈЕ ВЕЋ 58 ГОДИНА! Пронашли летелицу, али њу никада: Језиви снимци из ракете и њене последње речи

Прича се да Руси чувају снимке бројних изгубљених астронаута током година, али они то демантују.

Астронаут (Фото: Јутјуб)

Несрећа која се догодила на почетку утркивања САД и СССР у свемиру још увек је мистерија која је остала без објашњења.Сви се углавном сећају успешне мисије и човека који хода по Месецу (21. јула 1969. године).

Пре тога Русија је 12. априла 1961. године успешно послала у орбиту првог човека, Јурија Гагарина. Убрзо је стигао и одговор САД који су послали Алана Шепарда. Надметање је почело и Русија се спремала за још један лет. Овај пут одлучили су да сруше Гагринов рекорд.

У причи која је заташкана стоји да је Совјетски Савез намеравао да пошаље прву жену у свемир. У то време Американци су имали само мањи лет у земљиној суб-орбити, док су Руси желели да пошаљу свог првог космонаута даље у дубине орбите.

Мисија коју су лансирали 16. маја 1961. године забележила је 17 кругова око Земље. Лансирање је прошло добро, али када је требала да уђе у атмосферу, нешто је пошло по злу. Нико никада није сазнао шта се тачно догодило.

Међутим снимци њених последњих тренутака изазивају језу. Рускиња је покушала да ступи у контакт са контролом лета на земљи, међутим, одговор није добила.

"Слушајте, слушајте! Причајте са мном! Овде је вруће, вруће ми је!", говорила је жена. У једном тренутку она пита да ли је то опасно, међутим, одговора није било.  "Веома је вруће, 32, 41...! Видим пламен, да, велики пламен! Срушићу се! Врело је!" узвикивала је жена.

У том тренутку снимак се прекида и не чује се више ништа. Чини се да повратак није добро функционисао. Ракета је горела, а са њом је и жена, изгорела жива. Три дана касније, 26. маја 1961. године, Совјети су објавили да се свемирска летелица вратила на Земљу.

Ракета је у потпуности изгорела, а женино тело није пронађено. О томе се никада није причало. До данас руска влада пориче да се то икада догодило. Прича се како Руси чувају снимке бројних изгубљених астронаута током година. Као и у случају ове жене, они и даље негирају да су ти људи икада били у свемиру.

Пијани украјински војници дигли у ваздух своје складиште оружја. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА