Најновије

МОСАД И МИ6 КИДНАПОВАЛИ ИРАНСКОГ НУКЛЕАРНОГ НАУЧНИКА! Дезертера сада јури Иранска револуционарна гарда!

Британски шпијуни Ми6 "прокријумчарили су дезертера и иранског нуклеарног научника у Велику Британију на гуменом чамцу користећи мигрантску кризу као покриће", наводи се у извештају "Сандеј Експреса". Прича је у потпуности заснована на анонимним тврдњама и изворима.

Гумени чамац за превоз миграната (Фото: Јутјуб)

Према њему, британски шпијуни прокријумчили су иранског нуклеарног научника на гуменом чамцу преко енглеског канала Ламанша. 47-годишњи мушкарац се наводно скривао међу другим Иранцима на чамцу на напумпавање када су кренули преко Ламанша.

Он је наводно путовао преко пет хиљада километара копном до француске обале у близини Калеа, након што га је наводно израелска тајна служба Мосад пребацила из Ирана у Турску.

- Ирански научник, који има информације о иранском нуклеарном програму и наводно је помогао у планирању атентата на техеранског главног нуклеарног стручњака Мостафе Ахмадија Рошана 2012. године, стигао је у Лид, у Кенту, са 12 других миграната за Нову годину - наводи се у извештају.

Ми6 је, међутим, је имала проблем. За разлику од САД, Велика Британија је још увек у споразуму о Иранском нуклеарном договору и хтели су да га интервјуишу и помогну му да оде за Америку.

- Не желећи да угрозе споразум тако што ће га видети и како би му помогли, Ми6 се одлучио на необичан начин “извлачења” у заједничкој операцији са Мосадом и америчком ЦИА-ом.

- У Француској се постављало питање како да га доведу у Британију. Нисмо могли једноставно прелетети са њим. Иако је било необично, одлучено је да се убаци у групу миграната који се спремају да пређу Ламанш чамцем.

Анонимни извор изјавио је за “Сандеј Екпрес” да ово није било без изазова.

- Његово одсуство је брзо примећено и обавештени смо да је послата специјална јединица Исламске револуционарне гарде.

Аустрија забранила грб НДХ. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Једна од најпознатијих акција Мосада – освета за убијене израелске спортисте у Минхену

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА