Најновије

ОЕБС ИЗБАЦУЈЕ РУСЕ ИЗ УКРАЈИНЕ: Захарова оштро реаговала

Русија не би требало да шаље посматраче на председничке изборе у Украјини, рекао је Георгиј Церетели, председник Парламентарне скупштине ОЕБС-а.

ОЕБС (Фото: РИА Новости)

То мишљење је он изразио на састанку са руском делегацијом на маргинама зимске седнице Парламентарне скупштине ОЕБС-а, која се одржава у Бечу.

"Ипак, ако то не учините, биће боље. То је наша визија", рекао је Церетели.

Он сматра да Русија не би требало да ствара предуслове за провокације, посебно зато што Украјина већ има закон који забрањује Русима да раде на изборима као посматрачи.

"Не можемо гарантовати сигурност", додао је Церетели.

Препоруку шефа Парламентарне скупштине ОЕБС-а коментарисала је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

“Чак је и Парламентарна скупштина ОЕБС-а схватила да ће кијевски режим ићи на провокацију, само да би ометао објективно посматрање избора”, написала је она на Фејсбуку.

Захарова је истакла да су представници ОЕБС-а позвали Русију да пошаље посматраче на украјинске изборе. "Међународне посматраче који представљају различите земље и политичке снаге није измислила Москва", додака је она.

Раније је руска делегација блокирала препоруку у Парламентарној скупштини ОЕБС-а која је дозволила да земља не дозволи посматрачима из других држава да учествују на изборима под изговором сукоба интереса.

Међутим, шеф Парламентарне скупштине касније није искључио да би организација ипак увела правила по којима посматрачи из земаља у сукобу неће бити упућени на изборе.

Председнички избори одржаће се у Украјини 31. марта, а у њима ће учествовати 44 кандидата.

Како Израел обара руски хеликоптер Ка-50, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ОЕБС изјављује: У Донбасу нема руске армије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА