Најновије

ВЕЛИКО ЗЛО СЕ СПРЕМА! ЉУДИ ГЛЕДАЈУ ПРЕМА ОКЕАНУ! Талас смрти јури брзином од 130 км на сат! (ВИДЕО)

После високих температура које су последњих недеља погађале Аустралију, сада јој прети снажан циклон који јуриша према обали. Метеоролози кажу да још увек постоји широк спектар сценарија шта би све могло да се догоди.

Источна обала Аустралије (Фото: Јутјуб)

Власти упозоравају људе да не стварају панику, него да се припреме, јер циклон може да донесе изузетно лоше време, кишу, олују и ветрове и до 130 километара на час. Ома је у четвртак рано ујутру била олуја друге категорије. Стационирала се 950 км североисточно од Бризбејна, а полако је почела да се креће према обали. Очекује се да ће циклон наставити да се креће према Бризбејну и Златној обали, али се неки ипак надају да ће остати на мору.

Председник Бироа за метеорологију Адам Балзак је рекао да још увек постоји неслагање око тога којим ће путем ићу ова олуја, као и колико ће потрајати. Постоји могућност да се догоди већ током овог викенда.

- У петак ћемо видети повећање снаге ветра и очекујемо јаку кишу током викенда - рекао је он.

Прогностичари кажу да је мало вероватно да ће циклон Ома прећи обалу Квинсленда али људи су упозорени да очекују јаке ветрове и опасне таласе. Стручњаци су издали упозорења за јаке и опасне таласе који се очекују дуж источне обале од четвртка. Спасиоци и сурфери кажу да ће због циклона бити затворене и плаже. Многи страхују да би велики таласи могли да доведу до ерозије плажа. Ома стиже на јужну обалу Квинсленда. Вероватно ће се њена јачина појачавати наредних дана, преносе локални медији.

Иако је необично да циклон долази у ове јужне крајеве, то није без преседана. Циклон Ненси је 1990. године директно погодио Бризбејн, али није зашао дубље на копно.

Нови терористички напад на истоку Сирије. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф, Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Аустралијанци се спремају да дочекају разарајући циклон

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА