Најновије

КИНА РАЗВИЈА ''МИКРОТАЛАСНО ОРУЖЈЕ'' Ево чему ће оно да служи

Кинески научници развијају нове војне технологије које раде на принципу микроталасних радарских станица, пише лист Global Times у петак, 22. фебруара.

Кинеска војска (Фото: Министарство одбране Кине)

Овај развој, како се наводи у новинама, не треба сматрати оружјем за масовно уништење. Они планирају да га користе у борби против тероризма и у заштити државних граница.

Званично, пројекат се зове “Микроталасни активни систем за задржавање”. Инсталација неутралише "мету", парализuje живце коже и изазива непријатност. Тако су терористи или други уљези лишени могућности да предузму активне кораке.

Примећено је да изглед оружја није много другачији од минибуса градске службе одржавања. Према речима девелопера, успели су да створе две врсте опреме - једна може да онеспособи појединце, а друга - целе групе.

"Микроталасно оружје", како пише лист, тестирано је под контролом неколико надлежних одељења и служби. Упркос чињеници да су процеси и резултати ових тестова класификовани, већ је познато да је главна опрема инсталације лагана, прилично компактна, па је стога погодна за обављање најширег спектра операција за задржавање и елиминисање непријатеља.

О пиштољу из Братунца који је задивио свет можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

кинеска војска

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА