Најновије

ОТКРИВЕНО! Србин који је ухапшен на Јарињу је високи црногорски функционер!

Зоран Ђокић (48), који је прексиноћ ухапшен на административном прелазу Јариње по тајном списку такозване косовске полиције, високи је функционер Народне црногорске партије Косова, сазнаје подгорички портал ИН4С.

КПС (Фото: КПС)

Председник Народне црногорске партије Косова (НЦПК) Лазар Радуловић, потврдио је у изјави за ИН4С да је Зоран Ђокић генерални секретар његове партије, наводећи да је затечен информацијом о његовом хапшењу.

Зоран Ђокић (48), који је прексиноћ ухапшен на административном прелазу Јариње по тајном списку такозване косовске полиције, високи је функционер Народне црногорске партије Косова, сазнаје портал.

Он је јуче на саслушању у Основном суду у Пећи одбацио наводе тзв. специјалног тужиоца Косова да је починио ратни злочин у Пећи током рата у покрајини 1999. године, каже његов адвокат Љубомир Пантовић.

Суд је прихватио захтев тужиоца да Ђокић остане у притвору до доношења решења, које ће, како каже Пантовић, одбрани бити уручено сутра или евентуално у понедељак.

„Тужилац је затражио да се Ђокићу одреди притвор у трајању до 30 дана, али је мој клијент, демантујући оптужбе, изнео валидне тврдње које побијају наводе тужиоца“, додао је Пантовић.

„Могу само једно да кажем у овом тренутку: сигуран сам да Ђокић није починио никакв злочин на Косову“ – казао је Радуловић за наш портал. Он је најавио да ће НЦПК данас издати и званично саопштење за јавност овим поводом.

Ђокић је ухапшен прексиноћ на административном прелазу Јариње због сумње да је одговоран за ратни злочин током сукоба на Косову и Метохији.

Он је ухапшен по потерници Основног суда у Пећи, да би из притворског центра у Приштини био јуче пребачен у притвор у Пећи, гдје ће остати до доношења решења.

Ђокић је после сукоба на Космету, као расељено лице више од 10 година живео у Косовској Митровици, после чега се са породицом преселио у Београд.

Он је кренуо у Косовску Митровицу да сина одведе код баке за време школског распуста.

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију саопштила је да је ово хапшење још једна потврда да Приштина не намерава да одустане од кампање застрашивања српског становништва на Космету злоупотребом такозваних тајних спискова осумњичених за ратне злочине.
Канцеларија за КиМ је Ђокићу обезбедила адвокатску помоћ.

Црногорска народна партија Косова остварује блиску сарадњу са властима у Црној Гори, а амбасада Црне Горе у Приштини обавештена је јуче о хапшењу генералног секретара те странке.

Ипак, нико се у име званичне Подгорице не оглашава овим поводом. Председник НЦПК казао је и да ће се данас састати са секретаром црногорске амбасаде на Косову.

О кључном доказу Гестапоа о злочинима над Србима сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Хапшење на Јарињу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА