Најновије

ОБРТ У СИРИЈИ: Асад припрема ракете за наредну битку са Израелом

Сирија и њени савезници припремају своје ракете за предстојећу битку с Израелом, ако Тел Авив одлучи да отвори ватру на значајне војне положаје под контролом сиријске војске.

Асад (Фото: Сајт председника Сирије/ САНА)

Добро информисани извори кажу да “све зависи од правца израелских избора. Ако премијер Бенџмин Нетањаху процени да су његове шансе довољно високе да освоји други мандат, онда се неће усудити да у скорије време улази у нови сукоб са Сиријом и њеним савезницима. Датум наредне битке ће бити одложен.

Али, ако он верује да ће изгубити изборе, онда могућност његовог покретања битке постаје веома висока. Озбиљна битка између Израела с једне стране и Сирије и Ирана с друге стране била би довољна за одлагање избора. Нетањаху нема много избора: или побеђује на изборима и одлаже судски спор против њега, или одлази у затвор ”.

Америчка европска команда (EUCOM) недавно је послала војне авионе, заједно са 200 америчких војника, који су носили ТХААД анти-балистичке системе ракетне одбране који ц́е бити распоређени у јужном Израелу.

Званични разлог за постављање овог веома модерног и софистицираног система је припрема за заједничку вежбу између Израела и САД-а. ТХААД ће унапредити већ постојеће системе одбране израелских противракетних система. То су “Iron Dome” за кратки домет, “David Sling”  за тактичке ракете и “Arrov” за интерконтиненталне балистичке ракете.

“САД не верују у израелски систем, па је ТХААД систем био распоређен како би уловио све ракете које су лансирале сиријске или иранске снаге распоређене у Сирији, као што су обећали у случају битке изазване и испровоциране од стране Нетањахуа.

И Сирија и Иран обећали су моменталну одмазду ако Израел бомбардује било какве значајне војне положаје у тим земљама. Зато су САД одлучиле да учествују у овом сукобу, убеђени да ће свака будућа битка бити разорна за све стране ”.

Посета председника Башара ел-Асада Техерану јасно је указала свима који су укључени у сиријски рат, посебно ЕУ и САД, да Дамаск никада неће тражити од Ирана да се повуче из Сирије како би задовољио треће стране или у замену за обнову или нормализацију односа између Арапа и Сирије или између Запада и Сирије.

“Посета сиријског председника Ирану помогла је председнику Путину да појасни свом посетиоцу Нетањахуу да Москва не може да помогне Израелу у захтеву да се Иран извуче из Сирије.

Однос између Сирије и Ирана је сложен – објаснио је Путин свом госту, а Русија није у позицији да тражи промену стратешког односа између две земље “, рекао је извор.

Оклопна возила исламских терориста јуре крозу Русију, народ се окупља да поздрави где год пролазе. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ПВО Сирије-подаци

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА