Најновије

УЦЕНИО ИХ: Жене се окупиле у Брусу да подрже Јутку, поједине кажу да су морале да дођу

У Брусу је одржан скуп жена које су се окупиле како би пружиле подршку председнику Општине, Милутину Јеличићу Јутки, који је оптужен да је сексуално узнемиравао неколико жена, и који је најавио оставку, али званични документ јавност још није видела.

Јутка у друштву министра Гашића (Фото: Јутјуб)

Милутин Јеличић, председник општине Брус, ипак је добио подршку и то од групе жена. Око педесетак жена окупило се испред зграде општинске управе у Брусу како би дали подршку председнику општине Милутину Јеличићу Јутки због скандала који већ годину дана потреса српску јавност.

Окупљене жене углавном кажу да је све што се износило против Јеличића неистина. Кажу и да је он један од најбољих председника општине у историји Бруса, и да је пуно учинио за ово место.

Екипа ТВ Н1 разговарала је са учесницама протеста које су рекле да су се спонтано окупиле. Већина њих је рекла да је све оно што је Марија Лукић изнела у јавност неистина, са циљем да се Јеличић смени са власти:

"Председник је један диван човек који воли своју породицу, своју децу и све нас грађане. За појединце, а и ту Марију Лукић - ја мислим да је она радила код њега у странци, она није била секретарица његова као што се представља, она је радила у странци."

"Данас је пијачни дан. Четвртак. Каже дан за бегенисање, па дошли смо да видимо ове лепе новинаре."

"Подржавамо председника Милутина Јеличића, јер се води хајка и неке ствари које уопште нису тачне. Уопште немамо ни ми право гласа, немамо право да кажемо нешто у одбрану, само се у новинама и на телевизији прича оно што другој страни одговара."

"Подршка председнику општине. Ми смо овде једно мало место. Значи, ми знамо Марију Лукић."

"И нико нас није натерао као што пишу. Не, ми смо саме својом вољом дошле овде."

"Сами се организовали, дошли сами, нико нас није позвао, чули смо да има и дошле смо саме."

"Рекли су ми (да дођемо овде). Наш шеф јавно-комуналног предузећа, овде је и директор наш. (Рекли су) да дођемо на овај скуп данас да подржимо нашег председника општине, што зарађујемо кору 'леба и парче 'леба и наш живот. Шта да ти кажем даље, мора се ради. Јесте хладно, али мора се издржи."

Председник Скупштине Општине Брус Мирослав Панић изјавио је за Радио Слободна Европа (РСЕ) да је данас примио оставку Јеличића, и да ће седницу о томе заказати у догледно време.

Јеличић је 1. марта изјавио да подноси оставку због тога што се, како је саопштио, његов случај "користи за директан напад на председника Александра Вучића" и за "урушавање Српске напредне странке", чији је Јеличић члан, а Вучић председник.

Јеличића је за сексуално узнемиравање пријавило седам жена, а подигнута је оптужница у једном случају - Марије Лукић која је током две године, колико је код њега радила, од Јеличича добила 15.000 ласцивних СМС-ова, а покушао је на силу и да оствари физички контакт с њом.

Прочитајте ОВДЕ кога је то Јутка позвао на “двобој”.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Живот прича: Правда за Марију Лукић - 1. део

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА