Најновије

НСПМ: Ево колико је пао рејтинг СНС, а ако протести пропадну вратиће се на...

Да ће гласати за опозицију, али не зна за кога, изјаснило се 17,9 одсто бирача, њих 13,2 је рекло да ће глас дати Савезу за Србију, 8,7 одсто је за коалицију коју предводи Социјалистичка партија Србије, а 4,4 одсто би гласало за Покрет слободних грађана.

СНС (Фото: Јутјуб)

Ако би следеће недеље били расписани ванредни парламентарни избори, за Српску напредну странку и партије које би с њом биле на листи гласало би 43,4 одсто бирача, показало је последње истраживање часописа Нова српска политичка мисао (НСПМ).

Да ће гласати за опозицију, али не зна за кога, изјаснило се 17,9 одсто бирача, њих 13,2 је рекло да ће глас дати Савезу за Србију, 8,7 одсто је за коалицију коју предводи Социјалистичка партија Србије, а 4,4 одсто би гласало за Покрет слободних грађана.

Према истраживању објављеном у недељнику Време, остале партије би остале испод цензуса - Српски патриотски покрет Александра Шапића би добио 2,9 одсто, Српска радикална странка 2,7 одсто, Социјалдемократска странка 2,1 одсто и Демократска странка Србије 1,7 одсто.

Све остале партије заједно имале би 3,1 одсто гласова.

На питање да ли би опозиција требало да бојкотује наредне изборе уколико се не поправе медијски услови, постављено само испитаницима који се нису изјаснили да ће гласати за СНС, СПС и СРС, њих 43,6 одсто је одговорило потврдно, 30,5 одсто мисли да не треба, а 25,9 одсто да не зна или да нема став.

Да ће сигурно изаћи на изборе уколико би сад били расписани, рекло је 63,8 одсто испитаника, 15,6 је одговорило са "можда" или "вероватно", не би гласало 11,5 одсто, а 9,1 одсто је било без одговора или рекло да не зна.

Међу постављеним питањима, било је и оно о грађанским протестима у Србији, које подржава 37,6 одсто испитаника, а против је 43,2 одсто, а не зна или нема став њих 19,2 одсто.

Улазак Србије у ЕУ подржава 48,4 одсто испитаника, против је 37,9 одсто, а нема став 13,7 одсто.

С друге стране, против уласка у НАТО је 78,9 одсто испитаника, само 8,2 је за то, а 12,9 одсто је без става о томе.

За савез Србије са Русијом изјаснило се 58,4 одсто испитаних, против је 22,6 одсто, а без става о томе је 19 одсто.

На питање да ли подржава предлог о подели Косова, по коме би Србији припало неколико општина на северу, а да Косово заузврат добије међународно признање и столицу у УН, 27,4 одсто је одговорило са "да", 49,3 одсто је против, а 23,3 одсто нема став.

Да је боље одложити коначно решење проблема Косова за неко боље време сматра 43,6 одсто испитаника, 32,7 одсто је одговорило са "не", а 23,7 одсто да не зна.

Вукадиновић: Ако протести пропадну Вучић се враћа на 50 плус

Коментаришући пад рејтинга СНС-а, главни уредник НСПМ Ђорђе Вукадиновић је је оценио да ако грађански протести пропадну и ако се опозиционе странке и лидери посвађају око тога ко је одговоран због тог евентуалног неуспеха, Вучић поново неће имати проблема да СНС врати на "магичну коту 50 плус".

Вукадиновић је додао да ће се то посебно десити ако се опозициони фронт који сад постоји "поново разлети на десетак завађених странчица и покрета додатно поцепа око контроверзе да ли на изборе уопште излазити или не".

Разрушене Велике степенице на Калемегданској тврђави, најава реконструкције споменика "Београдски победник" и сеча дрвећа зарад изградње гондоле супротно генералном урбанистичком плану Београда, слика су Калемегдана коју ових дана критикује већина грађана, али не и Републички завод за заштиту споменика културе. Прочитајте ОВДЕ још детаља.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

После шест година власти, сваки протест против СНС има сврху.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА