Најновије

ПАЛМЕР БРКА БАБЕ И ЖАБЕ: Преспански споразум поистовећује са односима Београда и Приштине!

Заменик помоћника државног секретара САД Метју Палмер изјавио је да у преговорима Србије и "Косова" реч није о томе да ли ће да се промене границе или неће.

Скуп Срба на Газиместану (Фото: Јутјуб)

Како је рекао Палмер, реч је о признању, нагласивши и да “Косово треба да укине или суспендује таксе, јер су оне препрека за напредак у преговорима”.

Палмер је на одржаном панелу посвећеном југоисточној Европи на Делфи економском форуму, изнео тврдњу да "Србија треба да призна Косово као независну, суверену државу, а да исто то учини и Косово".

Наводи се да је Палмер, одговарајући на питање модератора панела Јована Ковачића о томе шта је заиста позиција САД о преговорима Приштине и Београда, најпре констатовао да "постоји погрешно разумевање америчке позиције".

- САД желе да помогну оно што сами актери желе да ураде. Преспански споразум је успео зато што су то желели лидери обе стране. Ми желимо да се то понови у преговорима Београда и Приштине и да договор прихвате и Београд и Приштина. Нема црвених линија, али нема ни бланко чекова - рекао је заменик помоћника америчког државног секретара. 

Наводи се да је Палмер изричито поручио да Косово треба да укине или суспендује таксе јер су оне препрека за напредак у преговорима и подсетио да САД годинама подржавају Косово и да је сада потребно да Косово одговори као партнер. 

Он је оценио да САД желе да промене контекст у коме се доноси одлука и зато желе да се таксе безусловно укину.

Вучић у Јутарњем дневнику РТС-а изјавио да Албанци само чекају повољан тренутак за напад на север Косова. Више о томе прочитајте ОВДЕ

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сукоб КФОРа и локалних Срба на северу Косова

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА