Најновије

"НЕШТО СЕ ДОГАЂА": Шест мушкараца је мртво, а њихове смрти повезује један случај који је дигао Америку на ноге! (ФОТО/ВИДЕО)

Прво су два младића пронађена мртва у запаљеном аутомобилу. Још тројица су се убила. Један се срушио у аутобусу од, како је установљено, прекомерне дозе дроге. Свих шест смрти повезано је са протестима у Фергусону, Мисури, на којима су убијени учествовали, пише “НБЦ њуз”. Протести су покренути 2014. након што је бели полицајац Дарен Вилсон убио 18-годишњег Афроамериканца Мајкла Брауна.

Протести у Фергусону (Фото: Јутјуб)

На друштвеним медијима већ се спекулише о овим смртима као сумњивим, а полиција каже да нема доказа да оне имају било какве везе са протестима, укључујући два убиства. Ипак, активисти кажу да могућа веза потиче из културе страха која истрајава у Фергусону четири и по године након Брауновог убиства и указују да лидери протеста и даље примају анонимне претње.

Свештеник Дерил Греј каже да је у свом ауту пронашао кутију, а кад је позвао полицију у њој су пронашли питона дугог 1,8 метара.

Још нико није ухапшен због два убиства међу шест смртних случајева, а полиција области Сент Луис наводи да сведоци одбијају да иступе.

- Не верујемо да су убиства повезана. Тешко је открити мотив без осумњиченог – рекао је портпарол полиције Шон Мекгвајер.

Протести су еруптирали кад је Вилсон у августу 2014. убио Брауна који је био ненаоружан. Порота је ослободила Вилсона у новембру исте године, изазивајући насилне демонстрације и смрти.

Ко је све "нестао"?

Тело Деандра Џошуе (20) пронађено је у запаљеном аутомобилу близу места одржавања протеста. Он је убијен метком у главу пре него што је аутомобил запаљен. Дарн Силс (29), који је тешио Браунову мајку исте ноћи, умро је идентично две године касније. Убијен је метком из пиштоља и остављен у ауту који је запаљен у септембру 2016.

Четворица осталих су умрла, а за три случаја се наводи да је у питању самоубиство.

Маршон Мекарел (23) из Охаја убио се у фебруару 2016, Едвард Крафорд (27) убио се у мају 2017, Дање Џоунс (24) пронађен је обешен у дворишту своје куће, а Басем Масри (31) пронађен је мртав у аутобусу у новембру прошле године. Џоунсова мајка је тврдила да су “линчовали њено дете”, али је полиција рекла да је у питању самоубиство.

Активисти тврде да су годинама након протеста и даље на мети.

- Нешто се догађа – каже Кори Буш, која често води протесте у Фергусону.

Она је навела да су је непознати починиоци до сада приморавали да скрене с пута, да су упадали у њену кућу а да је неко испалио метак у њено возило 2014, за длаку промашивши њену тада 13-годишњу ћерку. Бушова сумња да иза тих напада стоје бели супрематисти или симпатизери полиције.

Прочитајте ОВДЕ какав је то неочекивани рат покренула Немачка.

Извор: Блиц/NBC News

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА