Најновије

СПРЕМА СЕ РАТ ЗБОГ КОСОВА У УН! Шиптари пласирају језиву лаж против Србије, а реакција Велике Британије је прави шок!

Уједињене нације обавештене су о тачном броју људи који се пријавио привременим институцијама у Приштини да је 1999. године преживео сексуално насиље и како се сазнаје у Њујорку ће бити покренута истрага.

Како се сазнаје из дипломатских кругова у седиште УН у Њујорку стигао је извештај о броју људи који се пријавио да је силован током 1999. године, тачније 250 особа, као и упозорење да то никако не одговара цифри од 20.000 силованих људи које су у СБ УН изрекли Хашим Тачи и Влора Читаку.

- У УН су стигле информације да се 250 људи пријавило да су жртве силовања на Косову током 1999. године и да тај број никако не одговара са цифром коју је изрекао Хашим Тачи - открива особа упозната са случајем.

Према његовим речима разматра се о покретању детаљне истраге о свим жртвама сексуалног насиља на Косову током 1999. године, а посебан осврт могала би да буде баш та тема.

- Оно што је међутим занимљиво и представља велику кочницу је став Велике Британије. Они понављају да не желе више ништа да се расправља о Косову и да је то затворено питање - открива извор.

Иза кулиса ће се водити велики рат око овог питања.

- Србија очекује подршку Русије да се ова ствар изгура до краја, како би се са српског народа и Србије скинула и та етикета и на крају доказала лаж Приштине. С друге стране Албанци рачунају на подршку Лондона и Вашингтона - каже извор.

Подсетимо, на позив привремених институција у Приштини да се пријаве жртве силовања у рату на КиМ одазвало се око 800 људи, али тек нешто више од 200, тачније 250 остварило је право на месечну надокнаду у износу од 230 евра, јер су заиста претрпели сексуално насиље током сукоба.

- Албанци користе број од 20.000 силованих жена и позивају се на Светску здравствену организацију која овај податак уопште не поседује - рекао је раније за медије шеф српске дипломатије Ивица Дачић.

Војска Србије модернизује ПВО систем који је уништио понос НАТО пакта, а стиже нам још моћније наоружање. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић на седници Савета безбедности о Косову

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА