Најновије

СРБИН КОЈИ ЈЕ ХАКОВАО ПЕНТАГОН: Освета за погинуле пилоте и хероје с Кошара

Дипломирани политиколог Невен Ђенадија из Републике Српске, који је на свом Фејсбук профилу објавио ексклузивне фотографије које је хаковао са сервера Пентагона, каже да то није прва акција везана за подизање свести о злочинима НАТО савеза и страдању српског народа и културног наслеђа. Он је открио да није објавио све до чега је дошао и да ће то учинити у наредним данима.

Кошаре (Фото: Јутјуб)

Повод за хаковање сајта са подацима и фотографијама на којима је обухваћен период од почетка НАТО агресије на СРЈ, па све до јуна 1999. када су америчке трупе ушле на Косово са приказима до сада невиђених циљева у Србији и Црној Гори пре и после дејстава агресора јесте његово дугогодишње истраживање НАТО бомбардовања не само Србије већ и Републике Српске.

- Повод за ово је моје лично опредељење ка истини, са жељом да на неки начин допринесем очувању образа и херојске историје сопственог народа у овим тешким временима. Годинама већ сакупљам разне фотографије и видео-материјале који обухватају ову тематику, а ово што сам урадио пре неколико дана је само природан след тога.

Пошто је на старом сајту Министарства одбране САД опомена пред гашење, ја сам ушао да мало прегледам шта има и наишао сам на првих неколико фотографија које су на моје изненађење биле веома високе резолуције од којих неке нисам видио раније. Наставио сам да претражујем даље и схватио сам логику како су их шифровали и постављали на сајт. После тога је било лако, требало је времена, али успео сам - објашњава свој подухват Ђенадија.

Он тврди да је ово само делић оног што је открио и да ће јавност постепено бити обавештавана о ономе шта је све открио.

- Сигурно је да ће ове фотографије показати само један мали део свега што је НАТО урадио на простору СРЈ. Претпоставио сам шта ће бити, па ћу у наредним данима објављивати још нових информација - каже он.

Иако је судбина најпознатијих светских узбуњивача који су разоткрили бројне мрачне тајне доста суморна, Невен Ђенадија каже да би га после свега што је претрпео српски народ било срамота да страхује за свој живот.

- Онолико српских хероја дало је своје животе на Кошарама и широм Србије, а да не говорим о пилотима херојима, који су знали кад улазе у авион 1999. године на кога иду. Ако ти људи тад нису страховали за сопствени живот, било би срамота да ја страхујем 20 година после и да нисам објавио ове фотографије. Ово је најмање што могу да урадим за све те хероје - поручује он.

Кад је изгорела наша светиња 80 година старија, сви су ћутали, а за Нотр Дам се купљају милиони евра. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА