Најновије

ПАКЛЕНИ ПЛАН ПРИШТИНЕ: Стају пред Конгрес САД да нас прогласе геноцидним, а само дан раније дешава се оно што цела Србија чека

Британци су покушали да прогурају у УН резолуцију о Сребреници, како би се српски народ прогласио геноцидним и нису успели у томе. Сада је ред дошао да нешто слично покушају Албанци уз помоћ савезника у Вашингтону.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Наиме, у Вашингтону је за 30. април заказано сведочење Атифете Јахјаге о рату на Косову, пред Комитетом за спољне послове Представничког дома Конгреса САД, где би требало да се „изведе закључак како је Србије геноцидна држава“.

Интересантно, поменуто сведочење албанских представника ће уследити само дан након предвиђеног састанка у Берлину, 29. априла, где би требало да се на истом месту нађу представници Србије, Приштине, и два најмоћнија европска лидера - немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон. 

А поменуто сведочење у Вашингтону је организовао најпознатији албански лобиста, конгресмен Елиот Енџел, који уз Вилијама Вокера већ деценијама ради на оцрњавању Србије.

Не треба заборавити ни чињеницу да је тзв. председник косовске скупштине Кадри Весељи послао је писмо Конгресу САД о наводним злочинима које је Србија починила на Косову током сукоба 1998-1999. Писмо је прво послато Ненси Пелоси, председавајућој Представничког дома, и Елиоту Енгелу, председнику Одбора за спољне послове Конгреса, а биће послато, како се наводи и свим парламентима „пријатељских земаља, као и Европском парламенту“.

- У име Скупштине Косова желео бих да позовем вас и ваше колеге да омогућите формално признање историјске неправде која је учињена мом народу. То се може учинити кроз резолуцију којом се осуђују злочини против човечности који су се догодили на Косову - наводи се у писму.


Сергеј Трифуновић први пут открио шта је рекао службенику америчке амбасаде у вези Косова и Метохије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА