Најновије

ПАЛА ОДЛУКА! СРБИЈА ОБНАВЉА KАТЕДРАЛУ НОТР ДАМ! Мала Србија шаље огромну помоћ!

Влада Србије упутила је Републици Француској финансијску помоћ у износу од милион евра за обнову катедрале Нотр Дам у Паризу, која је тешко оштећена у катастрофалном пожару у ноћи 15. априла ове године, наводи се у саопштењу Kанцеларија за сарадњу с медијима Владе Србије, достављеном после седнице кабинета у Немањиној 11.

Нотр Дам у пламену (Фото: Јутјуб)

Овом одлуком потврђује се вековно пријатељство са француским народом и изражава жеља да се симбол француске и светске цивилизације што пре обнови и отвори овај храм културе и уметности за све своје будуће поклонике. Влада Републике Србије усвојила је на данашњој седници и Закључак о усвајању Плана билатералне сарадње између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Kине у оквиру иницијативе „Појас и пут".

У име владе, овај документ потисаће министар рударства и енергетике Александар Антић. Чланови владе усвојили су Закључак о усвајању текста Споразума о привредно-техничкој сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Kине. На седници је усвојен и Закључак о закључивању Меморандума о разумевању за развој пројекта Паметни градови у Србији између Владе Републике Србије и компаније “Хуавеј технолоџис”.

Сврха потписивања овог документа је развој стратегије паметних градова, кроз позиционирање компаније Хуавеј као стратешког партнера за градове и локалне самоуправе попут Београда, Ниша, Новог Сада и осталих. Заједничким радом, кроз међусобну размену информација обезбедиће се платформа за развој локалних потенцијала и изградња локалног екосистема у области дигиталне трансформације у јавном, финансијском, образовном и енергетском сектору, као и у области саобраћаја.

Утврђен тачан број демонстраната. Србија у чуду. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА