Најновије

ГЕНЕРАЛ ГЕРАСИМОВ УПОЗОРИО ЗАПАД: Ако наставите да јачате присуство у Црном мору, наставићемо да...

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије  - генерал армије Валериј Герасимов – назвао је антируском пропагандом тврдње западних медија да се Москва спрема за рат.

Герасимов (Фото: Министарство одбране)

Герасимов је политику Сједињених Држава и њихових савезника назвао – агресивном и позвао их да престану да деле Европу и да смање конфронтацију са Русијом.

У овом контексту је затражио да „престану са дестабилизујућим војним активностима и ширењем инфраструктуре у близини западних граница Русије“.

Герасимов је изричито затражио од САД  и НАТО и да се уздржавају од повећавања војног присуства у Црном мору. И упозорио:

„Док се на том плану нешто не измени - Русија ће бити присиљена да јача своје Западни и Јужни војни округ“.

Готово истовремено је генерал Виктор Познихир – заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба РФ – на VIII Московској конференцији о међународној безбедности изнео да су САД разрадиле концепцију пресретања и уништавања противниких ракета пре него што успеју да полете.

Познихир је додатно појаснио:

„Вашингтон планира да ракете других земаља уништава док су још на лансирним рампама, а да оне које ипак успеју да узлете пресреће антиракетним системима. САД желе да себи и на овај начин обезбеде стратешку доминацију“.

Руски генерал је земљама на чијој територији се налазе америчке ПРО инсталације поручио да ће управо оне – ако до нечега дође – бити мета првих удара.

Ово је индиректна опомена пре свега Румунији и Пољској, а Познихир  је још додао:

„САД желе да реанимирају програм Ратова звезда јер би им постављање средстава ПРО у космосу омогућило да туђе ракете обарају док још тек узлећу. Ми не искључујемо да би тим средствима покушали и превентивне ударе по Русији и Кини. Наравно, то би им омогућило да на исти начин атакују било коју државу на планети“.

Генерал Познихир је оценио да су САД започеле нуклеарну трку у наоружању јер увелико раде на бојевим главама мале снаге за ракете „Томахавк“. Упозорио је Пентагон да ће тиме само подстаћи друге земље да производе исте такве пројектиле“.

Извор. Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА