Најновије

ДРАГИЊА ОДУШЕВИЛА РЕГИОН: Црногорска посланица тражи оставку свог мужа! "Ја одговарам грађанима, а не супругу!"

Посланица Социјалдемократске партије (СДП) Драгиња Вуксановић-Станковић, каже да је потпис који је ставила на Споразум за будућност, којим се тражи и оставка њеног супруга врховног државног тужиоца (ВДТ) Ивице Станковића, резултат политичке принципијелности којој је била и остала доследна.

Драгиња Вуксановић-Станковић (Фото: Јутјуб)

- Мене су на изборима бирали грађани, а не врховни државни тужилац. Зато, за свој политички рад на позицији посланика, одговарам само грађанима - рекла је за Вијести Вуксановићева.

Споразум о будућности су током последњег грађанског протеста “Одупри се - 97.000”, потписали посланици опозиције и представници покрета “Одупри се”.

Потписници Споразума, између осталог, траже оставке председника Мила Ђукановића, премијера Душка Марковића, врховног државног тужиоца (ВДТ) Ивице Станковића, специјалног државног тужиоца (СДТ) Миливоја Катнића, директора Агенције за спречавање корупције (АСК) Сретена Радоњића и руководства Радио-телевизије Црне Горе (РТЦГ).

- Мој супруг и ја међусобно се разумемо и подржавамо једно друго за аутономно поступање у обављању својих функција и заузимању става, па макар се и не слагали. Потпис на Споразум је резултат политичке принципијелности којој сам била и остала доследна - истакла је Вуксановић-Станковић, пишу подгоричке Вијести.

Она је оценила да без принципијелности, нема ни потребне храбрости за променама које би донеле нову, бољу и просперитетнију Црну Гору, државу социјалне правде која би припадала свим грађанима, а не привилегованим појединцима.

- Надам се да сам овим потписом допринела рађању нове политичке свести у Црној Гори, јер само на крилима такве Црне Горе можемо донети промене неопходне за бољи живот и будућност наших грађана и наше деце - оценила је посланица СДП-а.

Иако је Вуксановићева дуго у браку са Станковићем, посланица је за јавност тек недавно додала мужевљево презиме. Она га је чак изоставила у прошлогодишњој председничкој кампањи, у којој је Драгиња била председнички кандидат Социјалдемократске партије, а уједно прва жена у историји Црне Горе која се кандидовала за ту функцију.

Прочитајте ОВДЕ све о најелитнијој српској јединици “Вукови са Дрине”.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА