Најновије

ИЗРАЕЛ ПРВА ЗЕМЉА КОЈА ЈЕ БОМБАРДОВАЛА АВИОНОМ Ф-35: Ево чије снаге су то урадиле сада (ВИДЕО)

Израел више није једина земља која је бомбардовала неку локацију на Блиском истоку авионом Ф-35, јер су нови извештаји из Ирака открили употребу овог ратног авиона од стране америчких ваздухопловних снага.

Ф-35 полеће са носача авиона (Фото: Јутјуб)

Према турској државној агенцији Анадолија, два авиона Ф-35А бомбардовала су тунелску мрежу Исламске државе у западном Ираку, што је први пут да су САД користиле те авионе у борби.

- Имамо могућност да прикупимо, спојимо и проследимо толико информација, да сваки савезнички авион буде издржљивији и смртоноснији - рекао је потпуковник Јосеф Морис, командант четврте борбене ескадриле и пилот Ф-35А.

- То, у комбинацији са технологијом која је слабо уочљива, омогућава нам да заиста допунимо сваки комбиновани пакет снага и будемо спремни да подржимо АОР (подручје одговорности) током непредвиђених околности.

Морис је рекао да Локид Мартин Ф-35А Лајтнинг II авион има способност да прикупља информације из борбеног простора у реалном времену и да их подели са другим Ф-35. Авион је проглашен једним од најнапреднијих летелица на свету.

Авиони су распоређени у ваздушној бази Ал Џафра у Уједињеним Арапским Емиратима као део комбинованог заједничког рада операције “Инхерент Ризолв”. Раније су израелске ваздухопловне снаге биле једина војска на свету која је користила овај ратни авион у борби. Израелске ваздухопловне снаге користиле су свој Ф-35А за бомбардовање војне инсталације у јужном Алепу 2018. године; сумња се да су поново користили ратни авион у нападу на Алепо раније ове године.

Руски снајперисти спремни за битку у Идлибу. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА