Најновије

МАСАКР У НОВОМ САДУ: Троструки убица пресудио себи?! А ево шта је могло да спасе жртве!

Полиција већ три дана трага за Гораном Јанковићем (37), који се терети да је мацолом убио супругу Мирјану (32), ташту Наду (57) и таста Бранислава Пајића (57) у њиховој породичној кући у Новом Саду. Да трагедија буде још већа, злочин се догодио наочиглед Горановог и Мирјаниног 10-годишњег сина.

Горан јанковић (Фото: Фејсбук/приватна архива)

После троструког убиства Јанковић је побегао с лица места, а полиција је блокирала цео град у потрази за монструмом.

Кућа под надзором

Пречешљали су све локације на којима би нападач могао да се крије, али од њега нема ни трага ни гласа. Због страха од монструма, преживели чланови породице Пајић су под сталним полицијским надзором, а надгледа се и кућа у којој је Јанковић живео.

Горан Јанковић (37), који се терети да је мацолом убио супругу Мирјану (32), ташта и тасту, највероватније је дигао руку на себе. Блокиран цео град, али од насилника нема ни трага ни гласа.

Криминолог Златко Николић објашњава да је једна од опција да је Јанковић после злочина пресудио и себи.

- То је убиство из страсти и постоји велика могућност да је Јанковић после бруталног чина и себи одузео живот. Код таквих случајева критично време је 48 сати, то је временски период у којем долази до отрежњења, починилац схвата тежину поступака и убија се - каже Николић.

Он додаје да постоји могућност и да је Јанковић побегао у иностранство или да се крије у околини Новог Сада.

- Шансе су 50-50, али је важно да се утврди његова судбина. Он представља опасност по околину и може да нападне и друге чланове породице Пајић. Људи су потресени и погођени овим стравичним злочином и желе да злочинац буде приведен правди - прича Николић.

Насилна личност

Мирјана Јанковић се са децом вратила у родитељску кућу након мужевљеве тортуре. Она је 10. маја Горана пријавила за насиље, након чега му је изречена мера забране приласка. Он није могао да се помири с чињеницом да је изгубио жену и децу, па је кренуо у крвави поход.

- То је тип личности који тражи контролу и моћ над женом и породицом путем насиља. Често жртве траже помоћ од породице, он је њеног оца и мајку видео као неког ко њему ускраћује моћ, и то је директан мотив за напад на њих. Такође употреба оружја које захтева директан контакт са жртвама показује да је у питању изузетно насилна личност. Насиље је његов уобичајен модел понашања којим долази до жељеног циља - каже психолог Зоран Мустеровић.

Ујко, кад ће да дође мама

Синови Горана и Мирјане Јанковић су смештени код ујака, који се брине о њима.

- Дечаци су истраумирани и у шоку због свега што се догодило. Млађи син има само три године и он није свестан тога да му је отац убио мајку, баку и деку. Стално пита где му је мама и кад ће да дође. Старији дечак је присуствовао злочину и обавестио је ујака о трагедији - прича извор.

И насилник и жртва с одашиљачима

Психолог Зоран Мустеровић каже да се у случају троструког убиства у Новом Саду систем заштите жртве није показао ни добрим ни довољним.

- Донет је закон, али треба побољшати систем контроле. Јанковић је имао забрану приласка, али се све завршило убиством. Постоје начини да се спречи прилазак жртви. И насилник и жртва треба да имају електронске одашиљаче и да се његов активира кад приђе ближе од програмиране удаљености. Тад сигнал стиже до полиције која реагује - објашњава Мустеровић.

Хронологија злочина

Мирјана Јанковић 10. маја пријавила супруга Горана за породично насиље
Јанковићу изречена забрана приласка, а Мирјана с децом отишла код родитеља
Насилник 24. маја с мацолом у рукама долази до куће таста и таште
Прво убија Бранислава Пајића, па супругу Мирјану
На крају пресудио и ташти Нади
Полиција блокирала град у потрази за убицом
Он додаје да постоји могућност и да је Јанковић побегао у иностранство или да се крије у околини Новог Сада.

Прочитајте ОВДЕ још детаља о овом масакру.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА