Најновије

ЕКОЛОШКА КРИЗА ПРЕТИ СРБИЈИ! Тамиш се дави у смећу, вода довукла тоне отпада из Румуније, ови градови су угрожени! (ВИДЕО)

Становници места уз реку Тамиш јуче су остали непријатно затечени призором на иначе прелепој реци са пуно места омиљених камперима и излетницима. Безбројне пластичне флаше, кесе, џакови уз повремене надуте лешеве недефинисаних животиња имале су свој дефиле средином речне матице.

Ђубре плута на реци Тамиш (Фото: Јутјуб)

Порастом водостаја (према подацима РХМЗ 202 цм у последња 24 сата код Јаше Томић и 78 цм код Сечња) ове реке дошло је до покретања и бујице смећа и дрвећа које је вода  повукла се непознатих места, вероватно и депонија и обала из суседне државе.
Према последњим информацијама, 3. маја брана у Томашевцу је отворена те је сав поменути садржај наставио плутање реком. За сада мање гране несметано пролазе испод бране, прати се кретање већих дебала али су највећи проблем тоне и тоне пластичног отпада који пристиже несмањеним интензитетом.

Простим следом водотока то значи да ће отпад доспети до Панчева, потом се улити у Дунав и на крају крајева опет се вратити у Румунију.Кад се први пут десило 2014. године, сви су били изненађени. Места која су угрожена због огромних количина смећа: Јаша Томић, Бока, Сутјеска, Сечањ, Неузина, Панчево, Ботош, Томашевац, Орловат, Уздин, Идвор, Фаркаждин, Сакуле, Чента, Опово, Сефкерин, Глогоњ и Јабука у Војводини.

Огласио се МУП РС – Светозар Маровић није држављанин Републике Србије. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА