Најновије

МИЛАЧИЋ УКАЗАО НА ВЕЛИКИ ПРОБЛЕМ: Срби у Црној Гори имају највише проблема

Председник Србије Александар Вучић састао се у Краљеву са представницима Срба из региона и том приликом је поручио да Београд неће дозволити кршење њихових права, али и да састанак није био лак, посебно када је реч о ситуацији у Црној Гори.

Марко Милачић (Фото: Јутјуб)

Један од лидера српског народа из Црне Горе Марко Милачић истиче да је састанак са председником Вучићем био веома значајан за све Србе у региону, пре свега зато што је веома важно да “међусобно имамо директну комуникацију“.

“Нас свуда у региону муче слични, да не кажем исти проблеми, у што сам се данас додатно уверио када сам чуо нашу браћу из свих крајева региона. То су проблеми који се тичу асимилације Срба и притиска на Србе доминантно од стране званичних власти, и зато је јако важно да размењујемо мишљења и да у ширем смислу координирамо заједничке активности“, казао је Милачић.

Додао је и да је такође веома охрабрен ентузијазмом и жељом председника Србије Александра Вучића, који је показао да жели да помогне Србима у региону и да се ангажује у највећој могућој мјери што се тиче помоћи и нашем народу у Црној Гори.

“Бићу помало себичан, па ћу рећи да ми у Црној Гори нажалост имамо највећи проблем од свих Срба у читавом региону, имајући у виду да је у Црној Гори на сцени ’блицкриг‘ режима, односно један од пројектованих завршних удараца на Србе у Црној Гори кроз најаву отимања црквене имовине, као и због свеукупне антисрпске политике која је на сцени”.

“С тога је ово био један јако важан састанак када говоримо о Србима у Црној Гори и веома ме радује што видим жељу не само председника Вучића и председника Председништва Босне и Херцеговине Милорада Додика, већ и свих људи и политичара који долазе из других крајева региона да буду уз свој народ у Црној Гори“, истакао је Милачић.

Председник Праве Црне Горе је открио да је председнику Србије и осталим лидерима српског народа током састанка саопштио и ставове своје партије који се односе на два највећа изазова који у блиској будућности очекују српски народ у Црној Гори:

“А то су парламентарни избори следеће године и још важније годину након тога редовни попис становништва поводом којег ми одмах морамо да кренемо у кампању и заштиту наших интерес у Црној Гори у сусрет том веома важном попису“, закључио је Милачић.

Прочитајте ОВДЕ зашто ће позлити Милу Ђукановићу.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА