Најновије

ОН ПРИЧА САМО О ГРАНИЦАМА: Европски посланици били код Харадинаја

Високи дипломатски представници Немачке и Француске данас су на Косову ради припрема за самит у Паризу

Рамуш Харадинај (Фото: јутјуб)

Такозвани премијер лажне државе “Косово” институција Рамуш Харадинај рекао је данас да је Приштина спремна за постизање споразума, али под условом да део споразума не буду границе.

Он је то објавио после састанка с делегацијом високих дипломатских представника Немачке и Француске о припремама за самит у Паризу 1. јула.

“Косово је спремно за свеобухватан споразум, за међусобно признање са Србијом у садашњим границама и поздрављамо фокусирање Немачке и Француске да се дијалог врати на потребни колосек” – написао је Харадинај на Фејсбуку.

У току је састанак немачких и француских дипломата са “председником Скупштине тзв. Косова” Кадријем Весељијем и с шефовима “преговарачке екипе Приштине” Фатмиром Љимајем и Шпендом Ахметијем, а претходно су се састали с Хашимом Тачијем.

Високи дипломатски представници Немачке и Француске данас су на Косову ради припрема за самит у Паризу где ће се се 1. јула, уз посредовање француског председника Емануела Макрона и немачке канцеларке Ангеле Меркел, разговарати о наставку дијалога и постизању свеобухватног правно-обавезујућег споразума Београда и Приштине.

Шта је НАТО урадио на данашњи дан подсетите се ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА