Најновије

УСТАШКИ ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУКОВАРА БРУТАЛНО ВРЕЂАО СРБЕ: Због великосрпске агресије на нашу државу, Вуковарци су масовно убијани и силовани!

Поводом одлуке Уставног суда Хрватске о потреби унапређења права Срба у Вуковару, која се тичу језика и писма, огласио се градоначелник тог града Иван Пенава.

Вуковар (Фото: Јутјуб)

Пенава сматра да није тренутак за то, јер се, како је рекао, не може "прећи преко огромне неправде из 1991. године".

У Вуковару је, каже градоначелник, постигнут задовољавајући степен комуникације и суживота што је, по његовим речима, угрожено "неразумним" увођењем двојезичних натписа у време владе Зорана Милановића.

Захваливши се Уставном суду на "разумевању за Вуковар", Пенава сматра да су темељне вредности хрватског Устава нарушене, како је рекао, услед "великосрпске агресије на хрватску државу", када су Вуковарци масовно убијани, мучени, понижавани, силовани.

Он је на конференцији за новинаре рекао да прво треба решити нерешена питања из 1991. године, а тек онда она из каснијих година, попут употребе језика и писма и других, преноси Хина.

"Пустити, заборавити, прећи преко огромне неправде из 1991. не можемо, а неправду можемо исправити праведним односом, праведним казнама и осуђивањем одговорних за оно што нам се догодило", навео је Пенава.

Пенава је оценио да су дијалог и сарадња грађана Вуковара, припадника хрватског народа и српске националне мањине на задовољавајућем нивоу, а да би свако повећање обима права погоршало међунационалне односе.

Исписали му на колима "Уби Србина", а није Србин! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА