Најновије

ТЕНКИСТИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ОТПУТОВАЛИ У РУСИЈУ: Мисија јасна, показати Русима, али и осталим ко је најбољи! (ВИДЕО)

Тенкисти Војске Србије отпутовали су рано јутрос са београдског аеродрома "Никола Тесла" у Русију где ће на полигону Алабино учествовати на Међународним војним играма 2019.

Српски тенк (Фото: vs. rs)

Наше тенкисте на пут је испратио командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, који им је пожелео у име министра одбране Александра Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и у своје име срећан пут истакавши да је пред њима важан задатак.

- Пре поласка на овај изузетно сложен задатак, када знате да ћете одмеравати снаге са великим светским силама у знању, техници, спретности, брзини, сналажљивости и довитљивости, морате бити поносни што имате прилику да представљате своју земљу. Урадите то као и до сада, часно, достојанствено и поштено. Уверен сам да ћете на такмичењу дати све од себе и показати оно што сте увежбавали. У сваком тренутку проносите дух својих предака. Уздигнуте главе корачајте напред у победу - поручио је командант Копнене војске.

Наше тенкисте на једном од највећих војних спортских такмичења, предводиће командант Друге бригаде Копнене војске бригадни генерал Жељко Кузмановић и потпуковник Раде Адамовић, који је руководилац екипе за Тенковски биатлон.

Припреме тенковских посада почеле су 21. маја и реализоване су на тенку Т-72 на полигонима Војске Србије. Након великог труда и увежбавања свих појединаца и селекције, изабране су посаде које ће представљати нашу војску. Надметање у најатрактивнијој дисциплини трајаће до 17. августа.

Припадници ВС ове године на Међународним војним играма учествују у дисциплинама Тенковски биатлон, Војни рели и Снајперска граница. Прве две дисциплине реализују се у Русији, а трећа у Белорусији, наведено је у саопштењу Министарства одбране.

Космички рат почиње. Руси праве космички бојеви ласер, више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА