Најновије

ПОКЛОПИЛИ ГА: Трамп критиковао америчког технолошког дива и добио бруталан одговор којем се није надао!

Неће бити изузећа за Епл у примени царина на увоз робе из Кине, најавио је амерички председник Доналд Трамп, позвавши Епл да све делове за свој нови компјутер МакПро производи у Америци.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

- Производите МакПро у САД, и нема царина! - поручио је Трамп, а где другде, него на своме профилу на Твитеру. Будући да је амерички председник и овом приликом користио Еплов и Ајфон уређај, део коментара остављених иза поменуте објаве, дотакао се и чињенице да се Ајфон делом производи и у Кини.

Није недостајало ни 'твитова' с фотографијама капа и мајица из Трампове председничке и подузетничке кампање такође произведених у Кини.

Нису заобиђени ни чланови Трампове породице који своје подузетничке потхвате такође развијају уз помоћ производње у Кини, ипак Трампову објаву о Еплу попратили су и 'твитови' подршке уз позиве Еплу да прихвати савет америчког председника. 

Трамп је 18. јула ове године упутио захтев Министарству финансија да припреми нову порцију виших царина на робу увезену из Кине. Део тог пакета је увођење царинске стопе од 25 посто на увоз опреме за Еплов МакПро.

Агенција Ројтерс, коментаришући Трампов 'твит' о Еплу, подсећа како је амерички председник недавно изразио уверење како ће Епл отворити нову фабрику у Тексасу. Том приликом, додаје агенција, Трамп није открио откуд му поменути податак и шта ће Епл производити у новој фабрици.

Угледни Вол стрит журнал је објавио управо супротну информацију оној коју је изнео амерички председник, откривши како Епл у потпуности намерава пребацити производњу делова за МакПро компјутере у Кину.

Епл се огласио саопштењем у којем је нови МакПро дизајниран и пројектован у Калифорнији, те да укључује делове произведене у више земаља. 

Финална монтажа уређаја, навели су из те компаније, само је део производног процеса.

Ројтерс примећује како Епл није реаговао на Трампове изјаве о новој фабрици у Тексасу, као ни на најновији 'твит', иако је након тих иступа америчког председника принос на деонице Епла оштро пао.

Део америчких медија одриче већи утицај јавним полемикама око производње МакПроа на поверење тржишта у Епл. Напомињу како очекивана продаја  није ни близу утицаја које тржишни резултати Ајфона имају на пословање Епла. Исто тако суздржани су и око утицаја најављених царина на цену МакПроа која се креће око шест хиљада долара.

Прочитајте ОВДЕ какав то ратни кабинет формира Британија.

Извор: jutarnji. hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА