Најновије

ПУТИН ПОМАЖЕ И МУП РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Криминалце ће ловити руским хеликоптерима?

Тендер за набавку три хеликотера, за потребе Министарства унутрашњих послова Републике Српске, већ је расписан, а отварање понуда планирано је за 9. септембар.

Руски хеликоптер Ансат (Фото: Јутјуб)

Иако за сада не постоје званичне информације о томе ко би могао да испоручи ове летeлице, спекулише се да би оне могле да стигну из Русије.

На сајту МУП-а РС објављена је Одлука о изменама и допунама плана набавки за 2019. годину, где су обелодањене и појединости у вези са куповином три хеликоптера.

Наводи се да је процењена вредност, без ПДВ-а, 42.163.000 марака, те да је оквирни период закључења уговора трећи квартал ове године.

"Средства су обезбеђена одлуком Владе Републике Српске", наводи се у овој Одлуци.

Одакле ће хеликоптери бити набављени, званично би требало да буде познато након отварања понуда, с тим што је портал "Танго сикс", трагом истраживања на овогодишњем Ваздухопловном сајму у Паризу, објавио да ће се Република Српска највероватније одлучити за руске хеликоптере Ансат.

Иначе, МУП РС у последње време улаже велика средства у своје опремање, а ускоро би требало да им стигну и два оклопна возила "Деспот", које производи предузеће "Технички ремонт Братунац" (ТРБ).

Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске, изјавио је недавно да је "Деспот" први пут представљен 9. јануара на паради поводом Дана Републике Српске, али и најавио да ће већ на наредној паради учествовати и већи број тих возила.

Према његовим речима, након испоруке ова прва два возила, биће направљен уговор МУП-а и ТРБ о испоруци још возила која ће користити припадници МУП-а.

Славенко Ристић, генерални директор предузећа ТРБ, изјавио је раније да су стручњаци оценили да "Деспот" улази у сам врх мултифункционалних борбених возила.

Прочитајте ОВДЕ како је непознати мушкарац на Корчули пресрео хрватског премијера Андреја Пленковића.

Извор: Независне новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА