Најновије

ТРАМП УПОЗОРИО ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ: Примите своје борце Исламске државе или ћемо бити приморани да их вратимо одакле су и дошли!

Амерички председник Доналд Трамп упозорио је Француску, Немачку и друге европске земље да ће, уколико не преузму своје држављане које су као борце Исламске државе Американци и њихови савезници заробили, САД бити приморане да их врате у земље из којих су дошли.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трамп је рекао да САД и њихови савезници држе у заробљеништву "на хиљаде" бораца Исламске државе након што су приморале ту терористичку групу да преда своје последње упориште у Сирији, али и да их неће држати у америчкој бази Гвантанамо на Куби "наредних 50 година и то плаћати".

Зато, како је истакао Трамп, европске земље треба да преузму своје држављане који су заробљени као бивши борци ИД, наводи АП.

Асошијејтед прес подсећа да је Трамп одмах по ступању на дужност председника САД потписао извршну наредбу да база Гвантанамо остане отворена и тако поништио осмогодишње напоре бившег председника Барака Обаме да затвори базу на Куби.

Никакви нови заробљеници нису, међутим, одвођени у ту базу, где је од раније заточено 40 мушкараца, додаје АП.

АП, такође, подсећа да су Трамп и Џејмс Џефри, представник Стејт департмента у међународној коалицији која се бори против ИС, раније указали на потребу да Европа преузме око 2.500 заробљених бораца те терористичке организације.

Прочитајте ОВДЕ  каква је то катастрофа задесила Америку.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА