Најновије

ДАЧИЋ: Радимо на повлачењу признања независног Косова јер је Косово родно место Србије!

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић и председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма и преко 5 000 људи присуствовали су затварању Канцеларије Јединствене Србије у Паралији за ову сезону.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

 - Грчка је пријатељска земља која разуме проблеме Србије, која није признала Косово. Не признаје Косово као независну албанску државу, зато што је и сама Грчка на удару за стварање Велике Албаније. Многи се данас у свету буне зато што радимо на повлачењу признања. То радимо зато што волимо нашу земљу, зато што сматрамо да је Косово родно место Србије. Зато што је Косово место где је настала Србија, где је био први главни град, место где је направљена Српска патријаршија. Патријаршија се не прави у страној земљи, патријаршија се прави у својој земљи, а то је Косово. Ми ћемо наставити да се боримо за Србију без обзира колико је то тешко. Нама прете што то радимо.Ми не радимо ништа против другога, ми бранимо своје и желимо миран живот са свима, али недамо да неко отима српску земљу. У том смислу је веома корисно што градимо пријатељске односе са Грчком. Ово јесте на неки начин нека дипломатска канцеларија, коју је Палма направио овде у Паралији, улазећи овде у њу, имате осећај као да сте у Србији -  рекао је министар спољних послова Србије и председник СПС Ивица Дачић у Паралији, присутнима на затварању Канцеларије Јединствене Србије за ову сезону.

Летујте тамо где нас воле

 - Позивам наше људе, наш народ да летује тамо где нас воле. Па докле ћемо ми да остављамо наше паре тамо где су наши непријатељи, тамо где нас мрзе, тамо где убијају Србе'', рекао је између осталог Дачић. Нисте ви овде у страној земљи, ви сте у земљи коју Срби, поред Русије, највише воле, тако да сте и ви овде у једној функцији развијања односа између братске Грчке и наше земље -  рекао је Дачић.

- Желим да вам дам извештај да је у канцеларију Јединствене Србије за пет година свратило 150.000 грађана из Србије. Наравно да сви они нису тражили помоћ од канцеларије, али ово је српска кућа у пријатељској држави, у Републици Грчкој. Сви ви који сте долазили знате да се ми домаћински понашамо. Било је и доста грађана из Србије који су имали по неки проблем, дођу у канцеларију, канцеларија реши тај проблем. Оно што је важно да ове године није био ниједан случај да је неком украдена торба, документација, пасош или новац. Ми смо једина политичка партија из Србије, наравно са мојим коалиционим партнером и братом Ивицом Дачићем, која има канцеларију ван Србије, у Грчкој. Одакле су нам паре за рад канцеларије? Ми као политичке партије у парламенту имамо новац на основу броја посланика и те паре хоћемо да троше они који пуне буџет - рекао је на затварању Канцеларије Јединствене Србије за ову сезону председник Јединствене Србије и почасни конзул Грчке у Србији Драган Марковић Палма. 

Дачић најбољи министар спољних послова

 - Ивица Дачић је најбољи министар иностраних послова свих времена. Стално се љуте ови Албанци на њега, како он доводи неке земље из белога света у Србију и оне повлаче признање о независности Косова и Метохије. Петнаест земаља је до сада повукло признање о независности Косова и Метохије и није то баш лак посао. Он ми је мало пре рекао има још неколико земаља и ако наставе Албанци да се љуте и поједине државе из белог света, сваке недеље ће по једна земља у свету повлачити признање о независности Косова и Метохије. И тако се бори за своју земљу и српско национално питање -  рекао је Драган Марковић Палма.

Честитам Мицотакису

 - Ова канцеларија и ви који стојите овде и не само ви који стојите овде и велики број грађана из Србије, ми смо направили преко седам Паралија од пара српских туриста и хоћу да Грчка купује више производа који се производе у Србији. Ето толико мало тражимо. Предложио сам да српски туристи, који долазе више пута у један исти хотел, да имају попуст од 15 – 50 посто, зато што су они стални гости. И не могу Срби у Грчкој да се третирају као туристи из других држава. Желим и да честитам Мицотакису и Новој демократији на победи, победили су на последњим изборима рекли су да ће они да подржавају Србију на европском путу -  изјавио је Марковић. 

Вучић и Дачић су добар тим

- Оно што је за вас важно, Ивица Дачић и ја никада нећемо донети неку одлуку у парламенту, да гласамо, а да та одлука штети грађанима Србије и обичним људима, то вам ја гарантујем. Наша држава је створила добре услове за међународну сарадњу и то политичари из региона треба да искористе. Можда је пет посто њих то искористило, да доведу инвеститоре, да запошљавају људе. Мени су и Тадић и Вучић нудили да будем министар и мој брат Дачић исто. Не треба мени министарска функција да ја радим за мој народ. Не желим да одем из централне Србије и да будем у Београду. Хоћу да их гледам с брда, шта раде они у Београду. Наша коалиција, СПС – Јединствена Србија има четири ствари које мора да испоштује, то су : социјална правда, борба против беле куге, да нам се деца рађају, да нам свира музика када се деца рађају и када се слави пунолетство, да се праве свадбена весеља и да млади људи остану у земљи са вама да живе. То ће бити наш предлог и програм у будућности. Сигуран сам да је Србија на добром путу и да ће у неком временском периоду постати члан Европске уније. Ми желимо да сви градови у Србији личе на Јагодину и да буду привилеговани они који пуне буџет, а не да буду привилеговани политичари за које се гласа. То је наша порука. И да вам кажем да Србија никада није била стабилнија. Председник Александар Вучић и Ивица Дачић су један добар тим када је у питању међународна политика и оно што је проблем у Србији -  поручио је Марковић.

Опозиција се међусобно уцењује

- Предстојећи избори у Србији су локални и републички и гласаће се за програм. Ја никада не говорим о опозицији али морам сада да кажем, да нису криви ни Вучић ни Дачић што ови из опозиције хоће да бојкотују изборе. 
Непарламентарна опозиција уцењује парламентарну и обрнуто јер једни без других не могу да пређу цензус , не уцењује их држава, него сами себе уцењују. Ја сам сигуран да ће на следећим изборима грађани дати веома високу оцену нашој коалицији која ће се звати ,,Ивица Дачић – СПС –Јединствена Србија – Драган Марковић Палма - закључио је Марковић, поздрављен бурним аплаузима присутних.

Дачић у Паралији запевао “Тамо далеко”

Након званичних обраћања министар Дачић је запевао песму ,,Тамо далеко'' и сви присутни су такође запевали, што је целој овој изузетној вечери дало један емотивно- симболичан тон. Затим се у центру Паралије развило велико српско коло, у коме су играли и стари и млади. Стотине присутних су изразили жељу да се сликају са Дачићем и Марковићем, што је и реализовано. Затварању канцеларије Јединствене Србије у Паралији за ову летњу сезону, пету по реду, присуствовали су, поред Дачића и Марковића и амбасадор Србије у Грчкој Душан Спасојевић, функционери Јединствене Србије, начелник Поморавског округа Горан Милосваљевић, као и преко 5 000 наших грађана који летују у овом делу Грчке.

Два папира о одбрани и безбедности иду пред Скупштину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА