Најновије

ИМА ЛИ ШТА СРАМОТНИЈЕ? Уредник Радија Црне Горе велича злочиначку “Олују”, а жали за Сребреницом!

Један од уредника на Радију Црне Горе Жарко Божовић величао је злочиначку акцију хрватске војске “Олују”.

У акцији "Олуја" убијено је или нестало око 2.000 Срба (Фото: Јутјуб)

У једном од коментара, Божовић је написао да је “Олуја” ослободилачка акција захваљујући којој је Хрватска вратила своју окупирану територију.

Прегледом његовог профила, приметно је да доминира парола “Никад више 1918”, као и да је Божовић ватрени навијач хрватске репрезентације.

Како се може видети, тугује за Сребреницом и тамошњим жртвама, а “Олуја” и прогон и злочини над Србима су му ослободилачка акција.

Хрватска војска је 4. августа 1995. године на подручју тадашње Републике Српске Крајине почела операцију “Олуја”, у којој је убијено или нестало око 2.000 Срба, а протерано више од 220.000.

Дан касније, 5. августа, хрватска војска ушла је у готово потпуно напуштен и претходно жестоко гранатиран Книн, у којем је пре “Олује” живело више од 90 одсто Срба. Са територије Републике Српске Крајине кренуо је талас избеглица у којем је било више од 200.000 људи.

Према подацима Документационо информационог центра “Веритас” током хрватске војно-полицијске акције “Олуја” из својих домова протерано више од 220.000 хиљада крајишких Срба, а на евиденцији се налазе имена 1.869 погинулих и несталих Срба, од чега је 1.220 цивила.

Прочитајте ОВДЕ како се израелски амбасадор у Загребу осрамотио.

Извор: borba.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА