Најновије

Опстанак Срба на КиМ незамислив без Трепче!

"Опстанак српског народа на северу КиМ и његов привредни развој био би незамислив без рударско-металуршко-хемијског комбината Трепча који је постао бастион српске борбе за сигурну и трајну будућност коју желимо да градимо на нашим вековним огњиштима на КиМ", рекао је Петковић.

Трепча (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да Дан рудара представља један од најзначајнијих празника за Србију, будући да је српски рудар симбол мукотрпног, али честитог и поштеног рада, преноси портал Косово онлајн.

Петковић је додао да је захваљујући том напору наших рудара који се боре сваког дана са суровом природом дубоко под земљом, рударско-енергетски сектор обезбедио свеукупни развој и самосталност српској привреди.

"Од тренутка када је краљ Александар Карађордјевић положио темеље, комбинат Трепча закорачио је у десету деценију свог постојања и десету деценију улагања државе Србије у изградњу, производњу и технологију овог предузећа чији је већински власник", подсетио је Петковић.

Поручио је да и даље треба да се настави борба са свим изазовима и претњама које су се надвиле над Трепчом, као и да се не заборави да је наша обавеза да и надаље водимо рачуна о Трепчи и 3000 запослених радника.

Прочитајте ОВДЕ какве су то нове информације о убиству Ивановића испливале на површину.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА