Најновије

Пленковић о поздраву "За дом спремни": Требало је да реагује полиција

Хрватски премијер Андреј Пленковић сматра да је на устaшки поздрав "За дом спремни", који се упркос забрани и ове године чуо на више манифестација у оквиру обележавања Дана победе у Хрватској, требало да реагује полиција, а потом суд.

Андреј Пленковић (Фото: Јутјуб)

"На то све треба да реагује полиција, а касније о томе треба да одлучују судови. Оно што, колико ја схватам, полиција стално понавља је да бројне активности које они покрену на крају не заврше онако како су мислили, рекао је Андреј Пленковић.

То је више, како каже Пленковић, ствар праксе. Полиција је, према његовим речима, требало да реагује ако сматра да је дошло до прекршаја.

Премијер Хрватске је коментарисао и изјаву министра правосуђа Дражена Бошковића, за којег је прихватљиво узвикивање усташког поклича "За дом спремни" када је реч о припадницима ХОС-а, на чијем грбу се налази утиснут тај поздрав.

"Добро, гледајте, у оним препорукама које је Веће за суочавање с прошлошћу рекло стоји да је дозвољено уважити симболе јединица које су учествовале у одбрани Хрватске за време 'домовинског рата'", прокоментарисао је Пленковић.

Туристичка сезона подбацила, странци заобилазе хрватски Јадран Више о томе ОВДЕ.

Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА