Најновије

ЧОВЕЧАНСТВО ПРЕД НАЈВЕЋИМ ИЗАЗОВОМ! Велика дешавања мењају свет какав знамо: Или ћемо наћи решење или ће све нестати! (ВИДЕО)

Да ли су велика дешавања у Сирији, Саудијској Арабији, Северној Кореји, Америци и Јемену само увод у Трећи светски рат или ће се постићи неки договор између светских сила?

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Сирија

Илегалне наоружане групе блокирале су хуманитарни коридор 'Абу ал-Духоур', у демилитаризованој зони Идлибу. Они спречавају излаз избеглица под претњама употребе оружја - најавио је шеф руског Центра за помирење зараћених страна, генерал-мајор Алексеј Бакин. Према подацима генерал-мајора, повратак избеглица у подручја у којима су живели пре почетка рата се наставља, упркос терористичким акцијама. Према Алексеју Бакину, током протеклог дана терористи су гранатирали 22 насеља у сиријским провинцијама Латакији, Алепу, Хами и Идлибу. 31. августа сиријска војска објавила је обуставу непријатељстава у Идлибу.

Саудијска Арабија

“Ваздушни напади беспилотних летелица на нафтне објекте у Саудијској Арабији изведени су из смера северозапад, а не са територије Јемена. То указује на иранску умешаност у ваздушни напад” - рекао је неименовани високи представник америчке администрације. Према представнику - "чињенице говоре да је Иран био одговоран за овај напад". У суботу увече, нафтне објекте саудијске нафтне компаније “Saudi Armaco” напало је 10 беспилотних летелица. Саудијска Арабија је најавила губитак половине производње нафте. Јеменски побуњеници су преузели одговорност за напад. САД су оптужиле Иран за умешаност у ваздушни напад беспилотне летелице. Америчка администрација тренутно разматра могућност војног одговора на напад на саудијске нафтне објекте. Раније је Доналд Трaмп поручио да су САД „у пуној борбеној спремности“, те чекају Ријадове “мисли” ко стоји иза напада.

Северна Кореја - САД

Председавајући Државног већа Severne Koreje Ким Џонг-ун, у писму америчком председнику, упућеном још у августу, позвао је Доналда Трампа да посети Пјонгјанг. Писмо је Доналду Трампу додељено у трећој недељи августа. У том писму Ким Џонг-ун је објавио спремност да се састане са Доналдом Трампом током трећег самита. САД и лидери Северне Кореје састали су се 3 пута од јуна, како би разговарали о денуклеаризацији Северне Кореје. Трећи састанак одржан је 30. јуна на међукорејској граници. Тог дана Доналд Трамп и Ким Џонг-ун сложили су се да наставе преговоре о денуклеаризацији на нивоу рада, који су суспендовани након неуспелог другог самита два лидера у Вијетнаму, у фебруару. Ти преговори тек треба да буду настављени.

Јемен

Гласноговорник јеменског побуњеничког покрета "Ансар Алах", бригадни генерал Јахиа Сариа најавио је да побуњеници у сваком тренутку могу започети нови напад на циљеве у Саудијској Арабији. “Желим да упозорим компаније и странце да не би требало да буду присутни у предузећима која су погођена нападом. И даље су под нашим циљем и могу бити нападнути у било којем тренутку” цитирао је бригадног генерала ТВ канал “Ал Масира”. Представник јеменских побуњеника додао је да имају оружје које у било којем тренутку може достићи било који циљ у Саудијској Арабији. Захтевао је да га Саудијска Арабија схвати озбиљно и заустави њихову агресију на Јемен.

Хезболах открио 3 кључне ствари због које су победили Израел у Либану! Више о отме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА