Најновије

СТОЈАНОВИЋ РАЗОТКРИО ПАКЛЕНИ ПЛАН ШИПТАРА: Приштина измишљеним новцем купује гласове Срба!

Заменик министра финансија у приштинским привременим институцијама самоуправе Бојан Стојановић оценио је да је расписивање јавног позива за доделу бесповратних субвенција пољопривредницима од стране ресорног министарства у Приштини покушај куповине гласова Срба и трговине изборном вољом грађана.

Стојановић је у Грачаници изјавио да жели да разобличи причу о субвенцијама, истакавши да се ради о бруталној лажи, јер постоји упуство Уставног суда тзв. Косова о томе какве су надлежности владе у оставци и како се користе буџетска средства.

Према његовим речима, на почетку године дефинише се буџет за све институције, укључујући и Министарство пољопривреде.

Упркос томе, у оквиру Програма за друштвено-економску интеграцију малих фарми у заједницу, тзв. косовско Министарство пољопривреде, шумарства и руралног развоја расписало је јавни позив за доделу три милиона евра бесповратних субвенција пољопривредницима.

По оцени Стојановића, не може се самовољно и мимо процедура, као и без резервације средстава, расписати пројекат у вредности од три милиона евра.

"Да се ради о бруталној лажи говори и чињеница и податак да ми у Министарству финансија немамо никакав чак ни захтев, а не алокацију буџета, у износу од три милиона евра за спровођење таквог програма. Да би сте спровели програм влада треба да буде у пуном капацитету, морате да имате јавну расправу о томе... То се није десило и самим тим желим да пренесем поруку грађанима да не наседају на лажи и лажна обећања, јер тог буџета нема и тих средстава неће бити", рекао је Стојановић.

Он је навео да у прилог његовој тврдњи говори и спот Министарства пољопривреде којим се, како оцењује, доводи у заблуду грађанство да ли пројекат спроводи министарство или политичка странка.

"То је груба злоупотреба и одговорно тврдим да је прекршено више чланова закона и сматрам да ће одговорне институције са тим озбиљно да се позабаве и да ћемо на чистац истерати одговорне из Министарства пољопривреде", закључио је Стојановић.

На челу приштинског Министарства пољопривреде, шумарства и руралног развоја налази се Дијана Живић, чланица Самосталне либералне странке, која на предстојећим изборима на Косову и Метохији, заказаним за 6. октобар, наступа као опозиција Српској листи.

Прочитајте ОВДЕ да ли ће опозиционе странке бојкотовати изборе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА