Најновије

ТРЕСЛА СЕ ЗЕМЉА! НЕВИЂЕНО РАЗАРАЊЕ: Русија, Кина и Индија покренуле 130.000 војника! (ВИДЕО)

Русија је покренула велику војну вежбу заједно с Кином, Индијом и другим земљама, која обухвата маневре од Каспијског мора до централне Азије.

Вежби "Центар 2019" (Фото: Јутјуб)

У вежби "Центар 2019", која је почела у понедељак, учествује око 128.000 војника са више од 20.000 комада борбене технике, а одржава се у јужној Русији и централној Азији.

Руским војницима придружили су се војници из Кине, Индије и Пакистана, заједно са војним особљем из четири земље централне Азије - Казахстаном, Таџикистаном, Киргизијом и Узбекистаном.

Главни борбени тенкови Т-72 и различита оклопно-борбена возила, као и хеликоптери Ми-24 распоређени су ради увежбавања одбијања непријатељских напада. Руска војска такође користи балистичке ракете кратког домета "Искандер", дизајниране за уништавање бункера и уништавање терористичких скровишта. Циљеве проналази нова руска беспилотна летелица "Орлан-10".

У међувремену, више десетина бродова вежба дејство по ваздушним циљевима у Каспијском мору.

Кина учествује са више од 1.600 војника, заједно са тенковима и стратешким бомбардерима. Вежба је усмерена на побољшање „свеобухватног стратешког партнерства“ са Русијом, изјавио је током церемоније отварања командант кинеског контингента генерал-потпуковник Лиу Ксиаову.

Њу Делхи је послао неколико стотина војника на вежбу, која се одвија услед обновљених тензија између Индије и Пакистана због спорног Кашмира.

Сви циљеви вежбе су испуњени, те је добила „позитивну оцену“ председника Владимира Путина, који је посетио припаднике војске у Оренбушкој области која граничи са Казахстаном, рекао је портпарол Кремља, Дмитриј Песков.

Погледајте како грува „Искандер-М“ ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА