Најновије

РУСИЈА ЋЕ НАОРУЖАТИ ИРАН САМО ТРЕБА ДА ЗАТРАЖЕ: Чека се одговор Техерана и одмах почиње освета Америци!

Русија не искључује разговор с Ираном о испоруци средстава противваздушне одбране и радио-електронске опреме у ту земљу, као и о стварању интегрисаног система сигурности Персијског залива, изјавио је директор Федералне службе војно-техничке сарадње Дмитриј Шугајев.

Руски С-400 (Фото: mil. ru)

Шугајев је нагласио да Русија делује строго у складу са међународним прописима, наводећи да одбрамбена сарадња на офанзивном наоружању са Техераном не може да буде започета пре октобра 2020. године.

"Пре истека санкција Савета безбедности УН-а, можемо разговарати о сарадњи на следећим питањима: испорука средстава противваздушне одбране, стварање интегрисаног система надзора, безбедности и одбране за обалу Персијског залива, испоруке радио-електронске опреме, модернизација противваздушне одбране опрема која је раније испоручена Ирану, испоруке малог оружја и муниције “, додао је.

Иако је тренутни руско-ирански споразум о сарадњи у области одбране који постоји од 2001. године, сарадња са Техераном ограничена је Резолуцијом 2231 Савета безбедности и руским председничким декретом од 11. марта 2016. године.

"Blumberg" је објавио ове године да је Москва одбила да прода Техерану своје системе противваздушне одбране С-400 због питања санкција.

Русија је ову одлуку сматрала превише ризичном, јер би могла ескалирати напетости у региону. Иранско министарство спољних послова је, међутим, одбацило тај извештај рекавши да земља нема планове за куповину система противваздушне одбране.

Шугајев је пак забележио да је Русија спремна да испоручи Ирану системe противваздушне одбране С-400, али Техеран их још увек није тражио.

Украјина мења своју границу у корист Русије! Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА