Најновије

Рада Трајковић ће бити још једном саслушана у вези са убиством Оливера Ивановића!

Специјално тужилаштво Косова ће још једном саслушати Раду Трајковић, поводом њене изјаве да јој је понуђен видео снимак у којем је снимљено убиство политичара Оливера Ивановића, јавља Газета Експрес, а преноси КоССев.

Рада Трајковић (Фото: Јутјуб)

Под лупом специјалног тужилаштва налазе се још двоје младих осумњичених из Северне Митровице, који се, према речима тужиоца Суљ Хоџе, траже због хапшења.

Специјално тужилаштво Косова бави се изјавама бивше посланице Скупштине Косова Раде Трајковић, која је недавно потврдила да јој је понуђен видео снимак у којем је снимљено убиство политичара Оливера Ивановића. Убијен је на северу Митровице. Очекује се да ће је косовски истражитељи ускоро позвати како би дала изјаву о некадашњем српском посланику. Трајковић у првом саслушању са косовским истражитељима није рекла да јој је понуђен такав снимак.

Бивша посланица Скупштине Косова Рада Трајковић, тренутно председавајућа Европског покрета Срба са Косова, каже да јој је понуђен видео снимак убиства политичара Оливера Ивановића, које је извршено у Северној Митовици. Трајковић је српским медијима рекла да је одбила да прими видео. Управо због ове Трајковићеве изјаве покренуло се Специјално тужилаштво Косова.

Специјални тужилац, Суљ Хоџа, који води случај након Ивановићевог убиства, рекао је у понедељак да је Трајковић раније саслушана као сведокиња. Међутим, косовским истражитељима није рекла да су јој понудили било какав снимак Ивановићевог убиства.

"Да, немамо ту изјаву госпође Трајковић. Она је раније саслушана као сведокиња. Оно што је сада изјавила очигледно је да је ново. Раније нам није рекла ништа о оваквом снимку. Ја ћу се као предметни тужилац бавити тиме и врло пажљиво поступити са овом изјавом. Ову изјаву третираћемо с највећом озбиљношћу", рекао је Суљ Хоџа.

Хоџа: Двоје са севера се траже због хапшења

Још нема ничег новог око расветљавања случаја о убиству Ивановића. Тужилац Хоџа изјавио је да се кључни сведоци који су могли да дају информације о овом случају налазе у Северној Митровици. Према његовим речима, они се плаше да дају информације о томе.

"Већина потенцијалних сведока овог случаја налази се на северу. Они оклевају, уплашени су и нерадо сарађују у овом случају", каже он.

Према његовим речима, српска страна не сарађује са косовским властима на пружању информација о случају. "Власти Србије не помажу у овом питању, уопште не доприносе откривању убиства Ивановића“, рекао је Хоџа.

У међувремену, државно тужилаштво наставља истрагу покренуту пре годину дана ради привођења убица Оливера Ивановиц́а.

Под лупом специјалног тужилаштва налазе се још двоје младих осумњичених, који се, према речима тужиоца Суљ Хоџе, траже због хапшења. Обоје живе у Северној Митровици и умешани су у организовани криминал.

Четири особе су ухапшене у вези са убиством српског политичара, од којих су две ослобођене. Држава је у међувремену издала међународни налог за хапшење Милана Радоичића, који се крије у Србији. Оливер Ивановић, бивши министар и бивши посланик у Скупштини Косова, водио је СДП и убијен је 16. јануара 2018.

ПрочитајтеОВДЕ  шта је то саопштио Дачић.

Извор: Коссев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА