Најновије

И ОН МУ ОКРЕНУО ЛЕЂА! Брат Бориса Џонсона поднео оставку као посланик и министар

Џо Џонсон, брат британског премијера Бориса Џонсона, поднео је данас оставку на место посланика у британском парламенту и место министра за универзитет, науку, истраживања и иновације због "непремостивих тензија"

Џо Џонсон (Фото: Јутјуб)

“Била ми је част да девет година представљам округ Орпингтон као посланик и служим као министар у три различите владе. Последњих недеља растрзан сам између породичне лојалности и националних интереса. У питању је нерешива тензија и време за друге да преузму моје место посланика и министра”, написао је премијеров брат на свом Твитер профилу.


Џо Џонсон био је на челу различитих министарстава током своје политичке каријере у владама Дејвида Камеруна, Терезе Меј и актуелног премијера Бориса Џонсона.

Оставка Џоа Џонсона дошла је у посебно критичном тренутку за британског премијера који је претрпео два тешка пораза у парламенту.

Прво се више од 20 побуњених посланика прикључило опозицији у предлагању новог закона за одлагање Брегзита, а затим је Доњи дом тај закон одобрио. О одлагању Брегзита вечерас ће се изјаснити и Дом Лордова.

Уколико закон прође оба Дома парламента, излазак Британије из ЕУ биће померен за наредну годину, чиме ће Џонсон бити спречен да Брегзит спроведе до 31. октобра без договора са блоком.

Тумачећи речи Џоа Џонсона приликом подношења оставке, може се закључити да се ни он, као и добар део Конзервативне странке, не слаже са братовљевом политиком око Брегзита.

Прочитајте ОВДЕ изјаву Владимира Путина која је шокирала свет.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА