Најновије

ПУТИН: Епоха Запада се завршава

Бивши аналитичар ЦИА Џорџ Биби открио је да је Владимир Путин пре 11. септембра 2001-ве године предочио Џорџу Бушу-Млађем да је могуће да се на територији САД припремају терористички акти.

Путин (Фото: kremlin.ru)

Прецизирао је да је руски лидер америчком 9. септембра предочио да је руска обавештајна служба дошла до сазнања да се у САД спрема терористичка кампања – „нешто што се спремало одавно а долази из Авганистана“.

Биби је унутар ЦИА руководио аналитиком која се бавила Русијом, а ово је изнео у својој управо објављеној књизи „Руска ступица: како се наш необјављени рат против Русије може изродити у нуклеарну катастрофу“.

Сам Путин је јуче наступио на Источном економском форуму у Владивостоку и рекао – замољен да открије хоће ли се одазвати позиву да иде на наредни самит Г-7 (у САД) – кратко рекао:

„Сматрам да се епоха Запада завршава“.

Претходно је саопштио да ће и Русија произвести ракете, које су биле забрањене Споразумом о ракетама средњег и малог домета, али да их неће распоредити све док то не учине Сједињене Државе.

Нагласио је да га брине евентуално америчко распоређивање `забрањених ракета` у Јапану и Јужној Кореји јер би представљало претњу великом делу територије Русије. Посебно бази ратних бродова у Владивостоку и подморница на обали Камчатке.

Председник РФ је у овом контексту подсетио Американце не познате речи које они приписују свом гангстеру Ал Капонеу: убедљиве речи су добре али већи ефекат имају убедљиве речи и Smith & Wesson.

Путин је учесницима Форума рекао да је Доналду Трампу нудио да САД купе од Русије хиперсонично оружје, укључујући хиперсоничне ударне ракетне системе.

Испричао је: „Доналду сам рекао: желиш ли да ти те системе продамо? Тако ћете то оружје и ви имати па ће постојати на том плану равнотежа. Са америчке стране је одговор био да ће и они те системе ускоро произвести. У реду, нека производе, али би им било јефтиније да од нас купе. Ми бисмо на томе зарадили, а била би успостаљена равнотежа“.

Руски лидер је у наставку рекао: „Ми смо били спремни и на кооперацију са Американцима поводом нашег путничког авиона МС-21. Кооперација са њима поводом одређених делова и склопова била би умесна јер они од нас купују титан у великим количинама и производе `Боинге` од нашег титана. Можда је и боље што су одбили јер у рпоизводњи тих авиона нећемо ни од кога зависити“.

Трамп тражи признање Косова! Заузврат даје ескадрилу Ф-16, милијарде долара, а ту није крај. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА