Најновије

ДОДИК ПОРУЧИО МИЛУ ЂУКАНОВИЋУ: Нико није добио битку против Бога, па неће ни Црна Гора

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да нико од три народа у БиХ не планира дестабилизацију земље, већ да је уверен да ће у БиХ ове године бити више међусобног уважавања и сарадње.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је одржао божићни пријем где је подсетио да би увек требало да се присетимо хришћанских порука о миру и толеранцији, без обзира на веру и нацију.

"Ми у БиХ пролазимо тешко и турбулентно време. Било је периода сукоба и страдања. Морамо након тих сукоба, без обзира колико били тешки, да наставимо да живимо једни поред других. Уместо жртава - да бројимо успехе, пројекте, и да се веселимо сваком напретку, сваком новом детету које дође на свет и да имамо гаранцију за стабилан и миран живот", поручио је српски члан Председништва БиХ.

Он је нагласио да је политика Републике Српске - политика мира и стабилизације.

"Не игноришемо чињенице, поштујемо међународно право, а то је да је БиХ састављена од два ентитета и три констутитивна народа. Потреба за уважавањем је темељ БиХ. Европа јесте оно што БиХ жели, али исто тако желимо да будемо више уважени од стране те исте Европе. Не можемо чекати превише, без обзира на компликоване процедуре које нас чекају", навео је он.

Он је поновио да се Република Српска залаже за укидање функције високог представника,

"Понекад нам држе непотребне лекције из демократије, највише високи представник, и борићемо да се та функција коначно укине, иако је њихова жеља да он овде трајно остане", истакао је Додик.

Он је захвалио Русији за подршку Српској и поштовање међународног права. Додик је изразио захвалност Србији, за коју је рекао да је лидер у региону.

Када је реч о Црној Гори, Додик је изразио незадовољство односом црногорске власти према српском народу.

"Нико није добио битку против Бога, па неће ни Црна Гора", рекао је Додик, коментаришући усвајање спорног Закона о слободи вероисповести.

Додик је изразио захвалност Кини за подршку у бројним пројектима.

Пријему су присуствовали највиши званичници РС, српски представници у органима БиХ, делегација ХДЗ БиХ с Драганом Човићем на челу, те амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов.

Прочитајте ОВДЕ како албанске партије доживљавају Црну Гору.

Извор: Независне новине

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА