Најновије

КАКО ЈЕ ПАО ДИРЕКТОР ЖЕЛЕЗНИЦА: Јевтић је био надзиран месецима, ухапшен приликом примопредаје мита!

Хапшењу Мирољуба Јевтића, директора Инфраструктуре у Железницама Србије, претходили су месеци тајног надзора током којих су истражитељи уловили директора како у свомјој канцеларији прима поменути мито.

То се наводи у саопштењу Тужилаштва за организовани криминал (ТОК).

"Тужилаштво за организовани криминал заједно са Одељењем за борбу против корупције више месеци је спроводило предистражни поступак о радњама Мирољуба Јевтића директора предузећа Инфраструктуре железнице Србије. Он је данас по њиховом налогу лишен слободе заједно са адвокатима Зораном Стојановићем и Владиславом Костићем, као и Драгославом Бурзановићем, чланом надзорног одбора привредног друштва "Ратко Митровић" из Новог Сада.

Хапшење током примопредаје мита

- Постоје основи сумње да је Мирољуб Јевтић , преко посредника Драгослава Бурзановића, од адвоката Зорана Стојановића и Владислава Костића дана 10. јанура 2020. године у службеним просторијама, примио мито од 10.000 евра - наводи се у саопштењу Тужилаштва за организовани криминал.

Наиме, како се даље наводи, поменути адвокати су од стране директора Јевтића, неосновано и непотребно ангажовани на пословима експропријације земљишта на трасама брзих пруга.

Постоји основана сумња да су део уплаћеног новца од ЈП "Инфраструктура железнице" по основу фактурисаних услуга у вишемилионским износима, као мито, преко посредника, предавали осумњиченом Јевтићу.

- У наредних 48 сати, лица ће бити приведена и саслушана у Тужилаштву за организовани криминал - закључује се у саопштењу.

Ко су приведени адвокати?

Зоран Стојановић (36) је правник који се 2013. године уписује у Именик адвоката Адвокатске коморе Војводине, са седиштем адвокатске канцеларије у Новом Саду.

Зоран Стојановић био је заступник ЈКП Стана приликом покушаја да се ово предузеће извуче из стечаја и уз помоћ јавно-приватног партнерства дође до приватног власника. Стојановић је члан Комисије за мишљења по предметим осугурања од одговорности АКВ.

Владислав Костић члан је Управног одбора Адвокатске коморе Војводине.

Стефановић: Борба против корупције мора бити континуирана

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас да борба против корупције мора бити континуирана, како би се заштитили највиши државни интереси, а тиме и интереси грађана Србије.

„Намеравамо да као држава уложимо огроман новац у инфраструктуру Србије, да градимо путеве, железницу, друге објекте и тај новац који грађани Србије издвајају мора да оде у те намене и не сме да заврши у приватним џеповима“, рекао је министар на конференцији за медије.

Министар је рекао да су полицијски службеници Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Тужилаштвом за организовани криминал, ухапсили четири особе због сумње да су извршили кривично дела примање и давање мита.

Стефановић је додао и да је полиција је у тренутку хапшења код осумњиченог пронашла новац.

„Ухапшени адвокати се сумњиче да су извршили кривично дело давање мита тако што су, по договору са директором предузећа „Инфраструктире железнице Србије“, фактурисали своје правне услуге у вишемилионским износима, а затим део новца враћали. Сумњамо да је ово само једна од транши која је пронађена у тренутку хапшења“, рекао је министар.

Како је истакао, осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Прочитајте ОВДЕ   кога чешљају српски оперативци.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА