Најновије

ПУТИНОВ КЕЦ ИЗ РУКАВА: Први напредни руски систем противваздушне одбране стиже у јануару

Први руски напредни ракетни систем С-350 "Витјаз" стићи ће на одредиште у јануару следеће године, објавило је у уторак руско министарство одбране.

С 350 (Фото: Јутјуб)

"Ваздухопловне снаге 2019. године добиле су своју прву серију најновијег противавионског ракетног система С-350" Витјаз ", који ће на своје трајно одредиште стићи у јануару 2020. године", наводи се у саопштењу.

Очекује се да ће 2020. руске ваздухопловне снаге добити четири јединице ракетног система земља-ваздух С-400 'Тријумф' и шест батаљонских комплета противавионских комплекса Панцир-С.

"У 2019. години, ракете за ваздушну одбрану С-400 и Панцир-С испоручене су јединицама противваздушне одбране стациониране у Лењинградској области и на Арктику", саопштило је министарство.

Жуков, шеф Војне академије ваздухопловне одбране, генерал-потпуковник Владимир Љапоров, рекао је да ће руске ваздухопловне снаге бити ојачане са 12 батаљона најновијих противавионских ракетних система С-350 у 2021-2027.

"Завршавамо процес пријема првог ракетног система С-350 за обуку Академије одбране ваздухопловства и обуке борбених тимова. Све у свему, 12 батаљона ових система ући ће у службу у пет противракетних ракетних пукова у периоду 2021 - 2027, "рекао је генерал.

Употреба С-350 повећаће ефикасност борбе против крстарећих ракета за 2-2,5 пута, нагласио је.

Крајем марта ове године произвођач одбране Алмаз-Антеј завршио је државне тестове новог противавионског ракетног система С-350 'Витјаз' намењеног замени ракетних система земља-ваздух у руским трупама. У исто време, први сет овог система прешао је у серијску производњу. У децембру су руске трупе добиле први сет С-350 "Витјаз."

С-350 "Витјаз" ракетни систем земља-ваздух развио је произвођач одбране Алмаз-Антеј за противваздушну одбрану бојног поља и може да погоди циљеве на максималном радијусу од 60 км и максималној надморској висини од 30 км. С-350 је дизајниран за борбу против аеродинамичких и балистичких циљева.  Лансер С-350 носи 12 ракета земља-ваздух.

Стиже нових сто авиона и хеликоптера за руску војску. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА