Најновије

ТУРСКА ОДЛУЧИЛА ДА ШАЉЕ ТРУПЕ У ЛИБИЈУ! Пси рата стижу у већ разорену земљу! Да ли ће султанова амбиција поразити Хафтара!

Турски парламент прихватио је предлог закона који даје зелено светло за размештање турских трупа у Либији, након што су 2. јануара одржане расправе. За предлог је гласало 325 заступника, док их је само 184 одбило.

Турска војска (Фото: Јутјуб)

 

„Либија којој је угрожена правна влада може проширити нестабилност на Турску. Они који се устручавају да предузму кораке из разлога да постоји ризик, нашу децу ће довести у већу опасност “, рекао је Исмет Илмаз, члан владајуће странке АКП председника Реџепа Тајипа Ердогана.

Одлука је дочекана са осудом Египта, који се противи одлуци Анкаре да пошаље трупе у земљу разорену ратом. Предлог је уведен након што је та земља 2019. године потписала споразум о војној сарадњи са либијском владом Националног споразума (ГНА) у Триполију, при чему је потоња тражила војну помоћ од Турске.

Триполи је под опсадом генерала Халифе Хафтара, чије снаге контролишу већи део источног дела земље, али УН није признао, за разлику од ГНА.

Турски потпредседник Фуат Октаи раније је рекао да ће Анкара по потреби послати „потребан број трупа", али је додао да то неће бити потребно ако Либијска национална армија (ЛНА), на челу са Хафтаром, заустави своју офанзиву на Триполи.

Прочитајте ОВДЕ како су се провели терористи када су напали САА у Идлибу.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА