Најновије

ПОПОВИЋ: Пробудила се национална свест, не дамо светиње!

Председник Српске народне партије Ненад Поповић изјавио је данас да се уочи Божића читав Српски народ, ма где живео, поново буди и диже глас у одбрану сопственог духовног наслеђа и националног достојанства уз поруку да не да своје светиње.

Ненад Поповић (Фото: Јутјуб)

"Ово национално буђење, директно је подстакнуто новим прогоном, којем је изложена наша Црква и наши сународници у Црној Гори", навео је Поповић у изјави за јавност.

Он је указао да колико је снажна свест о националном јединству српског народа и заједничкој националној судбини најбоље сведоче призори подршке прогоњеној браћи на трговима и улицама у Београду, Новом Саду, Косовској Митровици, Бањалуци, Требињу, Куманову и широм саме Црне Горе, саопштила је СНП.

Према речима Поповића, отпор "антисрпском" режиму Мила Ђукановића, који већ годинама жели да уништи српски народ и српску Цркву у Црној Гори, пробудио је националну свест, како каже, "годинама успављивану илузијама о европској срећи и потискивану сталним наметањем осећаја кривице".

Једини захтеви који су са запада испоручивани нашем народу и српској држави свих ових година, наводи Поповић, били су да заборавимо и одрекнемо се свога Косова, да заборавимо јунаштво и жртву Јанка Вукотића и црногорске браће на Мојковцу, да затварамо очи пред страдањима у Братунцу и Кравици, да ћутимо пред "дивљањем помахниталог новоусташтва у Хрватској, које слави прогон нашег народа у Олуји".

"Божић, као дан највећег и најславнијег рађања у људској историји, после којег више ништа у историји није могло да буде исто, ове године сведочи на свим просторима где живимо - да ни у Српском народу више ништа неће бити исто", оценио је Поповић.

Он је поручио да та нова вера и снага коју српска младост показује у мирним протестима за одбрану светиња и нашег наслеђа, ослобођена лажних снова и неспремна да више ћути, "неће допустити никоме овде да Косово изузме из поретка утврђеног нашим Уставом и Резолуцијом 1244, да нашу државу уведе у НАТО пакт и завади нас са Русијом, јединим искреним савезником и пријатељем Србије".

"Овај народ више неће дати да му ћутке хапсе браћу, скрнаве и отимају светиње у српској Спарти, да му прете укидањем Републике Српске, да га асимилују у Хрватској и Македонији", истакао је Поповић.

"Овај Свети Божић је почетак велике обнове нације, и сада је важно да мудрошћу, стрпљењем, упорним радом и на основу свих, често и негативних искустава и грешака из прошлости, економски ојачамо Србију и њене државне институције", сматра Поповић.

Додаје да треба да штитимо наш уставни и демократски поредак, модернизујући нашу земљу и повезујући је са светом.

"Да чувамо своју слободу и независност, градећи јединство и унутрашњи мир, уз истинско повезивање свих Срба, и очување и умножавање онога што су нам наши преци оставили у залог", навео је Поповић.

Он истиче и да за Србе, за Божић, после светог поздрава "Христос се роди", нема важније поруке за будућност и опстанак српског народа, од оне "Не дамо светиње!

Полиција ухапсила Малчанског берберина! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА