Најновије

"Вучића је неко уплашио, што председнику не сме да се деси" (ВИДЕО)

- Имао сам некада тешке речи на рачун Ивице Дачића, које сада не бих поновио, јер ово што је урадио по питању повлачења признања Косова и Метохије мислим да ће ући у историју – рекао је Владан Глишић, члан председништва Народне мреже и можда једини опозициони народни посланик у новом сазиву Скупштине, објаснивши да се зато успротивио да са места шефа дипломатије лидер СПС-а буде пребачен на место председника Скупштине.

Владан Глишић (Фото: Хелм Каст)

Он је казао да та функција ипак није само протоколарна.

- Човек снује, а Бог одлучује и нико од нас не зна ако вечерас склопи очи, да ли ће поново да их отвори. Ми само као држава и народ уцењени да зависимо од Вучићевог здравственог стања и његовог здравственог билтена. У неком не дај Боже ситуацији да се нешто деси председнику, Ивица Дачић би био довољно способан да као председник Скупштине премости тај период – истакао је Глишић.

Oн је рекао да се разишао са Шапићем без свађе. 

- Пре четири године смо га подржали на локалним изборима за Нoви Београд. На овим изборима договор је био са СПАС-ом да ће Народна мрежа да има неку своју аутономију. Разишли смо се што сам ја наставио да дајем изјаве као у кампањи, али то је испоставило се био проблем – казао је Глишић.

О Шапићевој изјави да би Глишић требало да врати мандат, он је казао да тај мандат припада Народној мрежи.

Говорећи о Вучићевој најави борбе против мафије користећи изразе попут „маљем у главу“, рекао је да не верује људима који „афектирају“ на такав начин.

 - То говори о једној повишеној температури онога који шаље такву поруку. Та прича о маљевима, о ужасном обрачуну са хидром, мафијом, све мање ме убеђује да је то озбиљно. То говори да га је неко узнемирио или уплашио, што председнику не сме да се деси. Ако си решио да се бориш са мафијом, то последњи сазнају медији, када један озбиљан број људи заврши иза решетака. Махање неким маљевима ми личи само на позоришну представу – закључује лидер Народне мреже.

Он је рекао да није задовољан Аном Брнабић као премијером, „која је октроисана на то место, без избора и са јасном одредницом да припада одређеном сексуалном опредељењу“.

- Она је у својим неким изјавама промовисала идеологију хомосексуализма, а да није добила за то подршку ни на једним изборима – каже он.

Зашто је био у Орашцу на оснивању покрета Ослобођење Млађе Ђорђевића, и да ли се то спрема „устанак“, можете погледати на видеу. Он је одговорио и шта мисли о Срђану Ногу и његовој изјави.

Говорио је и како види изборну реформу и шта у том смислу мисли под изразом „250 трибуна“, потом шта мисли о улози дијаспоре и праву „пречих инвестиција“, али и о албанском фестивалу „Мирдита“ усред Београда. 

Колико је Азербејџан изгубио војника до сада у нападу на Нагорно Карабах сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА