Најновије

ХАОС НА УЛИЦАМА ПОЉСКЕ: Верници бране цркве од феминисткиња и левичара (ВИДЕО)

Због новог закона о забрани абортуса организују се протести широм Пољске.

Пољске посланице које се противе забрани абортуса прекинуле су заседање Сејма (парламента) у уторак.

Представници опозиције прекинули су рад доњег дома пољског парламента, енергично протестујући против забране абортуса због патологије плода. Они су посебно изразили пароле против намера власти, буквално окружујући лидера владајуће странке Закон и правда у земљи Јарослава Качињског, наводи национална телевизија.

Када се полиција појавила у згради парламента, други опозициони посланици нису дозволили демонстрантима да напусте салу седнице.

Раније је Уставни суд Пољске забранио вештачко прекидање трудноће због феталне патологије плода, јер је то у супротности са Основним законом земље. Одлука судија ступиће на снагу након објављивања у Службеном гласнику. Дакле, након одобрења иницијативе, абортус у земљи може се извршити само у случају угрожавања живота и здравља мајке или ако је жена постала жртва силовања.

Феминисткиње и левичари, који протестују против овог закона, почели су да јуришају на цркве широм пољске и пишу увредљиве поруке на фасадама цркава, што је покренуло вернике и конзервативце, а такође и навијаче, да својим телима бране светиње.

Да ли је Француска заиста муслиманска земља, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА