Најновије

"ДРИТАНЕ, БИЋЕШ ЗАКЛАН!": Абазовићу прете смрћу због сарадње са Србима

Полиција сумњичи Рожајца Р.Ш. да је претио Дритану Абазовићу, а пошто не живи у Црној Гори, затражена је помоћ Интерпола како би он био ухапшен, пише портал ЦдМ позивајући се на Дан.

Дритан Абазовић. (Фото: Јутјуб)

У претећој поруци Абазовићу поручује да ће бити заклан.

- Са једног профила на друштвеној мрежи упућене су претње лидеру политичке партије УРА Дритану Абазовићу, са чиме је упозната полиција, која је проверама идентификовала Р.Ш. (69) из Рожаја као лице које је путем једне друштвене мреже упутило претње Дритану Абазовићу, о чему су обавештени службеници Одељења безбедности Рожаје - саопштено је Дану из полиције.

Та информација је прослеђена и службеницима Сектора за сузбијање организованог криминала и корупције Групи за сузбијање високотехнолошког криминала.

Полиција је утрдила да су претње поткеле из Улциња, а према изјави блиског сродника особе осумњичене за ово дело, Р.Ш. не живи у Црној Гори, већ у Шведској, те је преко Одсека за међународну оперативну полицијску сарадњу прослеђен захтев Интерполу Шведске и нордијском официру за везу за одређене провере за то лице, наводе у полицији.

Са предузетим активностима упознат је Абазовић, који је изјавио да се не осећа угрожено.

- Даље радње по овом предмету су у току. Од стране надлежног органа сачињен је извештај о безбедносној процени степена угрожености лидера политичког субјекта УРА Дритана Абазовића, те сходно томе Управа полиције према Дритану Абазовићу предузима мере безбедносне заштите - саопштено је Дану из Управе полиције.

Како се сумња, Р.Ш. је поручио Абазовићу даће бити заклан уколико настави "дружбу" односно преговоре и сарадњу са "четницима".

- Абазовићу, ако наставиш дружбу са овим четницима, бићеш први заклан (не дај Боже), али то те чека. И многи муслимани и Албанци муслиманске вероисповести (шта се десило у Калуђерском Лазу код Рожаја), ако одеш са њима, чека те Улцињ, Рожаје, Плав, Гусиње… Пљевља су почела. Ти ћеш бити позван да си направио Сребреницу, Приједор, Вишеград, Фочу и Маркале. Дозови се памети, окрени се Црној Гори - написао је, како се сумња, Р.Ш.

Лидер коалиције "Црно на бијело" Дритан Абазовић гостујући раније на Фејс ТВ рекао је да су многа писма која је добио добронамерна, а да је један део њих наручен, подсећа ЦдМ.

- Од 1906. године, када је настао парламентарни живот у Црној Гори, власт никада није била промењена на изборима. Ово је први пут да смо положили пријемни испит да можемо себе кандидовати за демократска друштва. Срушили смо режим који је направио приватну државу - рекао је тада Абазовић.

Новинар га је упитао ко је најопаснији од оних који су му до тада претили.

- Најопаснији су два клана која су међународна позната и који су наш највећи бренд - "кавачки" и "шкаљарски" клан, који су део великог нарко-картела. Важно је да људи разумеју да криминалне структуре функционишу много боље него политичке - казао је Абазовић, који није открио име особе која му је претила.

Терористички напад у Француској! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА